изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:09 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР

София. Гръцки гражданин е задържан във Второ районно управление,след като направил опит да  подкупи служители на магистрална полиция.  В събота на обяд на Околовръстен път, близо до разклона до с. Требич, автопатрул на магистрална полиция спрял за проверка л.а. „Хюндай” с гръцка регистрация. Водачът шофирал без предпазен колан и при поискване на свидетелство за управление на МПС представил само лична карта. Полицаят му обяснил на английски, че ще трябва да бъде транспортиран до пътна полиция за  санкциониране с акт и отишъл в патрулния автомобил, за да подготви документите. За да осуети служебните действия,  нарушителят оставил върху жабката на колата три банкноти по 10 евро, но номерът му не минал и гръцкият гражданин Х.К. /51г./ бил задържан в столичното Второ РУП. Повдигнато му е обвинение по чл. 304А във вр. с чл. 304 ал.1 от НК. 

Служители на Пето районно управление задържаха клошар, пребил до смърт свой „съквартирант“.  Вчера сутринта на тел. 112 бил получен сигнал за 57-годишен мъж, който лежал на пода на изоставена сграда на ул. „Кирил и Методий”. На място пристигнал полицейски екип, който заварил пострадалия в безсъзнание. Линейка транспортирала  потърпевшия в болница с фрактура на черепа и други наранявания по тялото. Въпреки усилията на лекарите, следобед мъжът починал  от получените травми. В хода на разследването служителите на реда установили, че между жертвата и извършителя на престъплението имало конфликт. В събота през деня починалият изхвърлил  дрехите на О.А. /48г./ от сградата, в която двамата се подвизавали и седнал да пие алкохол, заедно с друг негов познат.  Когато изританият се прибрал към полунощ започнал скандал, той се нахвърлил с юмруци срещу опонента си, а след побоя се укрил при свои роднини. Разследващите установили самоличността му, били необходими няколко часа да изяснят и адреса, на който се е укрил и да го задържат. Оказало се, че преди седмица  О.А. се жалвал в полицията от мъжа, с който делели бараката – по думите му той непрекъснато го заплашвал с побой. И двамата са стари познайници на полицията, известни за кражби, а О.А. и за грабеж, извършен през 2000г. в Перник, уточняват от СДВР. Разследващият екип продължава работата по случая. Води се дознание по чл. 124 от НК, а материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

Трима извършители на кражби на метали са задържани в Пето районно управление след екшън в кв. „Бухово”. С постановление на прокуратурата тарторът - А.Д./25г./ ще остане в ареста за 72 часа. В събота вечерта охранител на химически завод в квартала, сигнализирал в полицията за проникнали в обекта крадци. Пристигналият на място автопатрул, заедно с екипа охранители, започнал обход на района. Установили, че неканените гости успели да демонтират и нарежат половин-тонова метална „бъркалка”.  Част от металните парчета натоварили на бус, който дори направи един курс до квартала. Когато се върнал повторно полицаите се опитали да го спрат принудително, но шофьорът не се подчинил, пътниците не се уплашили и от произведения от униформения изстрел във въздуха.  Шофьорът потеглил с висока скорост и за малко щял да прегази служителя. Половин час по-късно полицаите открили буса в квартала и установили самоличността на единия от групата – К.К. /23 г./.  Той бил задържан в дома си, а след няколко часа в полицейския арест попаднали инициаторът на престъплението А.Д. и приятелката му  Р.С. /23 г./. Мъжът е стар познайник на полицията, регистриран многократно за кражби и грабежи, наскоро излязъл от затвора след изтърпяване на присъда за поредното престъпление. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на А.Д. било повдигнато обвинение по чл. 195 от НК   

София област. Психично болен мъж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство,  е задържан в Пирдоп. Тази сутрин около 08.20 часа мъжки глас съобщил на спешния телефон 112, че в местната болница е поставена бомба и прекъснал връзката. Всички пациенти и служители били евакуирани, полицейските служители обезопасили района около лечебното заведение. Междувременно минути по-късно от същия номер последвал втори сигнал - този път съобщението гласяло, че взривно устройство е поставено в моргата. Сигналът не се потвърдил. Служителите на реда предприели действия по установяването и задържането на автора на злоумишлените обаждания и скоро попаднали в дирите на 35- годишния П.П. от Пирдоп, освидетелстван с психични отклонения. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на районната прокуратура, предстои настаняването на П.П. в психиатрично заведение.

34- годишен мъж  убил баща си и наранил майка си. Трагедията е станала тази сутрин около 07.00 часа в дома им в гр. Костенец. Д.Я. нанесъл смъртоносните удари на 61-годишния си баща с кухненския нож, докато майка му се опитвала да измъкне ножа от сина си, той успял да я нарани по ръцете. Жената е прегледана в болница, оказана й е медицинска помощ и е освободена. По първоначални данни младият мъж, който бил безработен,  от известно време избягвал контакти с околните, затворил се в себе си. От извършената справка е видно, че той не е освидетелстван, не е имал  и криминални прояви до момента. Д.Я. е задържан за 24 часа. Продължава огледа на място, разследващият екип  изяснява причините, довели до нападението.
Перник. 52-годишен перничанин е задържан за побой над съпругата си. Сигналът за приета след инцидента жена е подаден вчера от болницата в Перник. Служителите на полицията незабавно потърсили 52-годишния Б.Н. на семейния адрес. Когато не го открили започнали действия по издирването му. Установено е, че това не е първият инцидент в семейството. Мъжът често злоупотребявал с алкохола и подобни прояви не били рядкост. Жената била удряна с метални и дървени предмети. Нанесени са й множество наранявания. Оказана й е медицинска помощ и е освободена. Започнато е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.
48-годишна радомирка е настанена в болница след семеен скандал. Инцидентът се разиграл около 20.00 ч. вчера на ул. „Хайдут Миленко” в гр. Радомир. Жената и 51-годишният й съпруг Р.Б. се скарали. Мъжът, който бил пиян, решил да защити позицията си с юмруци и нападнал половинката си. Жената е настанена в болница със съмнение за комоцио и избит зъб. Оказана й е първа помощ, състоянието й се наблюдава от пернишките медици. Р.Б. не е задържан поради здравословни проблеми. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

17-годишно момиче е задържано за джебчийска кражба преди три дни в пернишки хипермаркет. 65-годишната П.Д. пазарувала, когато забелязала, че й липсва дамско портмоне със сумата от 210 лв. След подадения сигнал в полицията били предприети незабавни действия по установяване на извършителя. За по-малко от час било установено, че жената е станала жертва на непълнолетна джебчийка от с. Върбовка. Тя е позната на органите на реда и с други подобни прояви.  Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

17-годишен перничанин е задържан за побой над 52-годишен мъж. Екшънът се разиграл пред блок на ул. „Ю. Гагарин” в областния град. Мъжът спрял  лекия си автомобил пред кооперацията, когато от магазин в сградата изскочил непълнолетният. Младежът започнал да крещи на шофьора заради паркираната кола, после се нахвърлил срещу него, нападнал го и му нанесъл множество удари. 54-годишният мъж е извадил свидетелство за нанесените наранявания, а побойникът е задържан за 24 ч. Работата по случая продължава Второ РУП – Перник.

Кърджали. Само за последните два дни 19-годишен попада два пъти в полицейския арест. В неделя около 10.30 часа на ул. “Беласица” в града той измъкнал от ръцете на 88-годишна жена чанта, в която имало 100 лв. Минути по-късно  Н.А. е задържан в полицейския арест. При направената справка се оказало, че е излязъл оттам в събота, след като предния ден в съучастие с негов познат са ограбили 16-годишно момче на кооперативния пазар в Кърджали. Образувани са досъдебни производства.
Сигнал за пожар в лек автомобил “Мерцедес” е подаден тази нощ в 3.56 часа. Колата била паркирана пред блок в кв.”Възрожденци” в града. Четирима огнеборци са потушили огъня. Изгорели са предната част на автомобила и двигателното отделение. Причините за запалването са в процес на изясняване. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието.
Пловдив. Двама мъже са задържани в ареста на Първо РУП за 24 часа за хулиганство. Вчера около 00.01 часа пред заведение в село Марково Г.С./ 51 г./ и Г.К./ 54 г./ заплашвали и сипели обиди срещу двама униформени - извършвали проверка на непълнолетно момче в хода на полицейска операция. Мъжете се опитали да осуетят проверката и даже започнали да хвърлят камъни по полицаите. След 24-часовия арест  мярката им за задържане е удължена на 72 часа.
Шумен. 39-годишен бургазлия, обявен за общодържавно издирване, е установен и задържан вчера на територията на Шумен.  П.П. бил засечен от полицейски служител в района на РУ ”Социално осигуряване”. Униформеният забелязал, че мъжът бил облечен с нетипично дебели за сезона дрехи, носел раница. При направената проверка П.П представил документ за самоличност, а при претърсване на раницата се оказало, че тя е пълна с  клещи, отвертки, латексови ръкавици, имало и  торбичка с множество монети, за които се предполага, че са откраднати от кафе-машини. Установено е, че мъжът е обявен за общодържавно издирване на 06 април, във връзка с влязла в сила 10-месечна присъда за извършени от него кражби в Лом. Задържан е за 24 часа. Днес ще бъде предаден на служители на ОЗ” Охрана”, след което ще бъде приведен  за изтърпяване на наказанието в затвора в град Бургас.
Монтана. Служители на УП - Бойчиновци заловиха откраднат автомобил след преследване в града. На 06.04.2012 г. около 22.00 ч. дежурен автопатрул направил опит да спре за рутинна проверка "Хонда Кончерто" със софийска регистрация. Водачът не се подчинил на подадения сигнал със стоп палка и продължил към центъра на града. Там изгубил контрол над волана, блъснал се в ограда и причинил материални щети на недвижим имот, собственост на 70-годишна жена. Полицейският патрул, преследващ автомобила, забелязал, че водачът и спътничката му излезли от хондата и бягайки се отправили в различни посоки. Минути по-късно 23-годишният В.З. от с. Лик и 20-годишната И.А. от София – двамата криминално проявени, са задържани. При извършената справка е установено, че автомобилът е откраднат и е обявен за издирване на 05.02.т.г. от Главна дирекция “Криминална полиция”. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група, образувано е досъдебно производство по чл. 346, ал. 2, т. 1 от НК.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди