изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:31 EEST
СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ НАГРАДИ ДЕЦАТА В ТУРНИРИТЕ ПО ТЕНИС В АЛБЕНА    
СпортМинистърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди призьорите в международните турнири по тенис за момичета и момчета до 8 и 10 години „Albena cup – kids tennis”. Информацията официално потвърдиха от ведомството, което включи състезанията край морето в националната си кампания „Аз обичам спорта”.



Успешната инициатива на спортното министерство се провежда за поредна година, като активно популяризира спорта сред подрастващите в цялата страна. Тази година началото й ще бъде поставено именно в Албена, където среща ще си дадат едни от най-добрите таланти в тениса от България и Румъния.
„Поздравяваме Албена за международния турнир по тенис и спортното министерство на България, което с програмата си дава пример пред Европа как трябва децата да бъдат спечелени за спорта”, коментираха тенисисти от Констанца.
„Приветстваме организаторите, тъй като страната ни има нужда от подобни турнири, за да може тениса в България сред децата да направи важна крачка в своето развитие”, споделиха родители и треньори от Варна и Добрич.
Свилен Нейков ще пристигне в Албена на 1 май, когато ще са финалните срещи от турнирите. Той ще връчи 32 комплекта с купи и  медали.
На 27 април участниците ще пристигнат в курортния комплекс, а на следващия ден са техническата конференция и първите срещи. Главен съдия на турнирите е Георги Николов от Варна. За момичета и момчетата в двете възрасти ще има отделни турнири. Призьорите в „Albena cup – kids tennis” ще получат купи и медали, осигурени от кмета на община Балчик Николай Ангелов. За децата, които отпаднат в първи и втори кръг, ще бъдат организирани турнирите „Аз обичам спорта”. В тях те ще получат отличията на спортното министерство. Отделно за децата ще има тенис аксесоари, осигурени Wilson и ТennisMall.bg. За всички участници ще има тениски от МФВС. Следоледената компания Изида, която през последните години има огромен принос за популяризирането и развитието на тениса в България, ще зарадва децата със сладолед и фланелки. Домакините от Албена ще организират парти за младите тенис надежди, на което ще ги почерпят с вкусна торта, а националният селекционер Пресиян Иванов - треньор в столичния клуб 15-40, ще изнесе Час по тенис за деца и родители, в които ще даде ценни съвети.
В турнирите при момичетата и момчетата до 8 години имат право да участват деца, родени след 1. 1. 2004 г., а при 10-годишните – деца, родени след 1. 1. 2002 г. Срещите ще се проведат с топки Babolat – Kid Ball и Mid Ball, които са за съответните възрастови групи. Най-малките ще играят на оранжев корт (18/11 м.) – до 6 гейма, а по-големите на зелен (стандартен корт) – до 9 гейма.  
Албена презентира турнира на туристическите борси в София, Москва и Букурещ, като един от най-популярните сайтове за тенис – румънският Tenis10.ro, подкрепи инициативата и призова най-малките тенисисти на северната ни съседка да се включат в турнирите.
Медиен партньор на „Albena cup – kids tennis” е TennisKafe.com. Турнирите се провеждат под егидата на БФТ.
Заявка за участие, информация за турнира и програмата по дни
http://www.albena.bg/bg/pages/kids-tennis-albenacup.html



 


Сходни връзки

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ НАГРАДИ ДЕЦАТА В ТУРНИРИТЕ ПО ТЕНИС В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди