изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:16 EEST
ТРИЗНАЦИ ПРОПЛАКАХА В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ    
Здраве

Тризнаци - момченце и две момиченца проплакаха днес в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ началникът на АГ-отделение д-р Трифон Йорданов. Майката - 27-годишната Соня Великова от Добрич, е родила със секцио в деветия месец. Операцията е извършена от д-р Йорданов, който е наблюдавал и бременността й.



Първи на бял свят се е появил кавалерът - в 9.50 часа. С по минута по-късно са се родили и дамите. Децата са с тегло 1 830 грама, 1 640 грама и 1 740 грама. Настанени са в ковьози в Отделението по неонатология. Бебетата са относително добре, каза д-р Йорданов.

Това е първото раждане на Соня Великова, която е забременяла инвитро. Щастливата майка и съпругът й Валентин Великов работят във фирма за производство на щори "Катина". Тризнаци не са се раждали в болницата в Добрич повече от пет години, каза шефът на АГ-отделение.

На мъници-тризнаци се радват и други две млади семейства от Добрич, бебетата обаче са родени в други болници. Зара, Дея и Иво са децата на Дияна Стаматова - детска учителка в ЦДГ №8 „Бодра смяна”, и Иво Стаматов - бивш волейболист от професионалния отбор на волейболен клуб „Добруджа”. Те се появиха на бял свят през ноември 2010 години във Варна. В началото на м. г. кметът Детелина Николова изпрати подаръци на тризнаците - по 100 лева лични средства и картичка, закупена от благотворителен коледен базар. В навечерието на Коледа пък семейството бе зарадвано и от дамски клуб „Майчина грижа”. Негови представителки посетиха дома на многочленното семейство, за да им поднесат 300 лева и подаръци. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИЗНАЦИ ПРОПЛАКАХА В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди