изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:10 EEST
СЪДЪТ НАГРАДИ АВТОРИ НА ЕСЕТА, ПОСВЕТЕНИ НА КОНСТИТУЦИЯТА    
Култура

Четирима участници в конкурса за есе, посветено на Българската конституция, бяха наградени от Окръжния съд в Добрич. Резултатите от конкурса бяха обявени в Деня на отворени врати, посветен на предстоящия Деня на Българската конституция – 16 април.



Първа награда получи Жулиета Добрева от 12 клас в Езикова гимназия „Гео Милев” - гр. Добрич, носител на втора награда стана Мая Павлова от 10 клас на Американски колеж „Аркус” – В. Търново, на трето място бе класиран Симеон Тодоров от 11 клас на Езикова гимназия „Гео Милев”. Журито определи поощрителна награда да получи Симона Станева от 9 клас в Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов” в Добрич. Четирите отличени есета са поставени на интернет сайта на Окръжния съд в рубриката „Проекти на ДОС за 2012 г.” 

Носителите на първа, втора и трета награда получиха юбилеен алманах „130 години Министерство на правосъдието” и комплект химикали, а получателят на поощрителна награда – комплект химикали. На всички 11 участници Окръжен съд – Добрич, връчи Конституцията на Република България.

В първия конкурс за есе, посветено на Българската конституция, се включиха един деветокласник, трима ученици от 10 клас, шестима от 11 клас и един от 12 клас. Трима автори са разсъждавали върху мисълта на Томас Фулър „Законът управлява хората, а разумът – закона” и трима са писали по темата: „Уважавам закона, защото…”. По двама са избрали народните мъдрости: „Народът е силен там, където се закичат законите” и „Където уважават закона, цари справедливостта”. Един е се е спрял на мисълта на Монтескьо „Законът е израз на общата воля”. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ НАГРАДИ АВТОРИ НА ЕСЕТА, ПОСВЕТЕНИ НА КОНСТИТУЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди