изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:44 EET
Големите залежи газ - в участъка с румънските претенции пред брега на Добричка област    
НовиниДо 30 май ще се подават оферти за участие в конкурса за проучване на евентуални находища в българския континентален шелф в Черно море. "Перспективите за наличие на газ в Черно море са много добри, коментира вчера във Варна Делян Добрев. Това се доказва и от значимия интерес на най-голямата компания в света за добив на газ", съобщи още той, но не назова конкретно име. Само преди ден премиерът Бойко Борисов намекна за значимо находище на конвенционален газ.

Според информация, публикувана на сайта на Министерския съвет, решение за откриване на производство за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта "Блок 1-21 Хан Аспарух", разположена в изключителната икономическа зона на България в Черно море е взето на заседание от 31 октомври м.г., съобщава "Дневник".
Зоната е с размер 14 220 кв. км, а координатите, с които е описана в документа показват, че попада именно в зоната, към която неотдавна Румъния предяви претенции.
През март Блумбърг съобщи, че американската компания "Ексон" проявява интерес към спорния участник.

Американският посланик Джеймс Уорлик е потвърдил интереса на "Ексон" в пред "Дневник". "Имам информация и знам, че преди една година Exxon Mobile ("Ексън Мобил") са били в България, за да поискат геоложка информация. Доколкото знам такава публично достъпна информация за офшорни ресурси е била предоставена на компанията и тя е била върната в САЩ за анализ", каза той в началото на април.

Борисов каза преди дни, че временната парламентарна комисия по шистовия газ трябва "да изчисти текстовете по мораториума, за да позволи добиването на конвенционален газ".  dir.bg

Румъния изгони Шеврон

Румъния ни натиска с опасен прецедент и искане на спорна зона по границата

 


Сходни връзки

Големите залежи газ - в участъка с румънските претенции пред брега на Добричка област | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди