изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:18 EEST
СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА ПРОВЕДОХА УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ "В. ЛЕВСКИ"    
Общество Ученици от Европейски клуб EUREKA към финансово-стопанска гимназия  „Васил Левски” отбелязаха на 6 април Европейския ден на солидарност между поколенията. В читалнята на народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.”  те се срещнаха с граждани от различни поколения и разговаряха с тях за общочовешките ценности, за проблемите на образованието и възпитанието през последните седем десетилетия.

Така учениците откликнаха и на инициативата на Европейската комисия generations@school, която се провежда по повод годината  на активното остаряване и солидарността между поколенията.

 Срещата  бе открита от Цветелина Влайкова от Европа Директно, Добрич, която представи презентация за Европейската година на диалог между поколенията за изграждане на по-добро бъдеще за възрастни и млади.

Присъстваха Ивелина Ганчева и Мария Колева, експерти от Областен информационен център,  както и Антраник Манукян от Висше училище Международен колеж. Представител на най-възрастното поколение бе известният общественик Йордан Греков. Присъстващите разговаряха за ценностната система на младите, за промените, които са настъпили с нея през годините, за липсата на духовност в наше време, за медийното развитие, което днес оставя най-траен отпечатък върху младите, за мостовете към бъдещето. Учениците охарактеризираха себе си като поколението на Facebook, Twitter, Wikipedia и Skype и с радост подчертаха, че за тях съществува баланс между старото и новото.

Срещата на поколенията се проведе със действието на НЧ "Йордан Йовков-1870 г." в рамките на проект „УСПЕХ” на МОНМ. След проявата учениците се запознаха с литература, посветена на темата "Европейските езици". НДТ

 


Сходни връзки

СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА ПРОВЕДОХА УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ "В. ЛЕВСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди