изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:07 EEST
Съпруг под наем - хит в кризата    
Любопитно Случвало ли ви се да не ви достигат чифт ръце? Или да нямате няколко свободни часа за смяна на зимните гуми и ремонт на колата? Или се чудите къде да се обадите, защото пералнята и казанчето в банята са се развалили едновременно? Уморихте ли се да чакате цял ден „майстора” за душа, а се оказва, че ремонтът е за 15 минути?


Това са част от словесните трикове, чрез които фирмата "Съпруг под наем” набира клиенти. Тя функционира от 18 години в София, а основателят й инженер Галин Радославов разказва, че в кризата през последните няколко години работата им се е увеличила. Повечето им клиенти са омъжени жени, чийто съпрузи предпочитат да платят 24 лева и някой друг да им свърши работата. "Приятел от столичния квартал Зона Б5 ме нае за сглобяване на шкафче, но ми даде предварително инструкции как да го направя”, разказва пред Дартс нюз Галин.

Пазарът е доста благодатен, тъй като жените често решават да пренаредят жилището, сменяйки едно или друго нещо в него. Много рядко обаче навиват съпрузите си за каузата, тъй като вече им е писнало да угаждат на поредната прищявка на нежните си половинки. Точно тогава насреща идва "съпругът под наем”, който спасява и брачните отношения. "Необходимо ли е да се научите да закачате корнизи или да търпите "мързела на дивана” само за да сменя крушките, когато е в добро настроение”, питат риторично от фирмата на Галин Радославов. И веднага допълват, че някой може да свърши мъжката работа, а после да си отиде, без да се налага да му перете чорапите или да гледате с него мачове.

Водят колата на технически преглед и ремонт

"Столичният съпруг под наем" за един ден може да ви заведе колата на технически преглед, да смени гумите, маслото и течностите, както и да плати застраховките – „Гражданска отговорност” и „Каско” или просто да закара возилото на ремонт, което също поглъща часове наред. Друг съпруг във фирмата е специалист по електротехника, а трети – по сглобяване на мебели. Четвъртият пък е отговорник по ремонтите. Всичките обаче работят, когато се налага да преместят покъщнина или да опаковат багаж. Вземане на електрически уред от адрес, закарване в специализиран сервиз и връщането му обратно на адрес отнема около два часа и струва 48 лева.

Оправят ви компютъра

Съпрузите могат да ви махнат и вирус или спам, ако имате такъв на компютъра. Оказват първа помощ и при проблеми с компютърни конфигурации и операционни системи. "През октомври миналата година имаше най-много поръчки за консултация, закупуване и инсталиране на рутер, безжичен принтер и телефон в жилище на наша клиентка”, разказва Галин. Търсили са го и за спасяване на изтощен акумулатор на кола.

Чистят с Rainbow за левче на метър

Съпрузите под наем чистят и прозорци. Използват и системата Rainbow. Цената за почистване с нея е по левче на квадратен метър, като се извършва основно почистване и се тупат килими, мокети и пътеки с тупалката към същата система. Спецовете предлагат и помощ при избор на строителни материали, дограма, паркет и други.

Идеята се родила в кръчма

Идеята на Галин за фирмата му се родила, докато хапвал и пийвал в бара с приятели една събота. По телефона му се обадил негов познат за нещо дребно, което се повредило в дома му. Така инженерът възкликнал изведнъж: "Ще стана съпруг под наем”. Разворил се и регистрирал търговската марка на името. Направил и сайт в интернет и профил в социалната мрежа Фейсбук. В начало работата не потръгнала, но изведнъж се натрупали куп поръчки.

Наели ги за придружител с английски

В практиката си съпрузите под наем не са получавали неприлични предложения. "Имам случай, в който дамата искаше придружител на официално събитие, който знае английски език и ние го осигурихме”, споделя Галин. Самият той е женен и има две деца – на 18 и 5 годинки.

Всяка дама, която иска да наеме съпруг под наем, дава заявка по имейл и има постоянна телефонна връзка със съответния спец, от който се нуждае. Така той винаги е на нейно разположение в удобно време.

Крадат идеята за 5 лева

Инженер Радославов признава, че през годините често е имало опити да рекламират подобна на тяхната дейност, но с тяхната марка - "съпруг под наем". За целта те подбиват и цената - предлагат същите услуги, но за 5 и 10 лева на час. При всеки случай Галин се свързва с адвокат, който ги уведомява, че търговската марка вече съществува и подлежат на наказание от закона. Предприемачите веднага се отказват. Радославов признава, че е изчислявал колко минимално може да бъде цената, но никога не е падал под 24 лева за час, като включи парите за бензин и другите разходи. Той обаче съветва домакините да си набележат не една, а няколко задачи, които могат да се свършат за час, без да се губи време.

Нина Александрова

http://www.dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Съпруг под наем - хит в кризата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди