изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:09 EET
Посланик Уорлик: Не знам кога ще си тръгна от България    
НовиниПосланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик може да си тръгне от България преди да изтече 3-годишният му мандат, съобщи снощи bTV, цитирана от БГНЕС. Днес дипломатът обаче уточни, че все още няма ясна дата кога ще приключи неговият мандат.


България вече е получила искане за агреман с името на нов посланик в София, твърдят дипломатически източници пред телевизията. Според тях вероятно става въпрос за жена, бивш посланик на САЩ в Албания, която сега е служител на Държавния департамент.

Официално потвърждение за предсрочната смяна от Вашингтон все още няма, но за това, че е възможна намекна и самият Уорлик: "Моето лично желание е да остана в България възможно най-дълго, но това е решение, което зависи от моя президент. Все още няма решение колко още ще продължи моето пребиваване тук".

Джеймс Уорлик зае поста посланик на САЩ в България в края на януари 2010 г.

Информацията, че аз бях отзован обратно във Вашингтон и има конкретна дата за това не е вярна, коментира тази сутринт Джеймс Уорлик пред журналисти, предаде “Фокус”. "Няма никаква ясна дата за това – кога точно ще приключи моят мандат. Както на всеки посланик, и на моя мандат ще дойде краят и ще дойде нов посланик, който ще ме замени", обясни той.
По думите му, има специална процедура, която определя кой ще бъде нов посланик.

На въпрос дали би приел ново назначение на Балканите като посланик, Джеймс Уорлик отговори, че това решение не го взема той.
Посланикът присъства на връчването на дарение на Българския червен кръст в базата на БЧК в Лозен.

Вчера той представи новата, улеснена процедура за издаване на американски визи. Преди няколко дни пък Уорлик обяви, че заедно с посланика ни във Вашингтон Елена Поптодорова през май "отново ще направим като миналата година бизнес тур в САЩ за привличането на американски инвеститори в България". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Посланик Уорлик: Не знам кога ще си тръгна от България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди