изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:38 EET
Бивши барети от бандата "Дръзките" стоят зад обира на инкасото за 2 млн. лв.    
НовиниПрестъпна група, известна в подземния свят с името "Дръзките", в която участие имат бивши елитни служители от антитерористичното поделение във Врана, както и уволнени гардове от НСО са авторите на мега обира на инкасовия автомобил край село Петко Славейково, съобщава "Всеки ден".


По груби сметки крадците са инвестирали предварително 200 000 лв. за осъществяване на удара. В сумата са включени двата високопроходими автомобила, с които се оттеглят, микробусът с чуждестранния номер, полицейските униформи, радиостаниции, незаконно оръжие и парите, с които е подкупен служител от инкасо фирмата, за да ги информира.

Разследващите са напълно убедени, че в аферата е замесен вътрешен човек но това не е нито един от двамата, които са били в инкасо колата. Предположенията са за човек от администрацията на фирмата, който има достъп до маршрутите и заявките за пренос на пари. Друга версия посочва бивш служител на фирмата. Комуникационната техника, която е използвана за обира е идентична с тази, която използваха в групата за отвличане "Наглите". При арестите на похитителите в домовете на Антон Петров-Хамстера и Вальо Бореца бяха намерени радиостанции и устройства за заглушаване на честоти.

Всеки ден припомня, че на 25 януари миналата година беше арестуван Кирил Симеонов-Киро Дългия заради обир на казино в кв. Красно село. Ченгетата намериха в дома му пачки с над 200 000 лв., които бяхаот оборота на хазартното заведение. Симеонов беше от групата на 10 антитерористи, които напуснаха специализираното поделение през 2004 г. заедно с командира си Филко Славов. Веднага след това групата стана част от структури близки до Алексей Петров. Според в. Всеки ден вероятността обирът на инкасо автомобилът да е поръчан от Хамстера била голяма. http://news.data.bg

 


Сходни връзки

Бивши барети от бандата "Дръзките" стоят зад обира на инкасото за 2 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди