изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:07 EEST
ЦИГАНИ УБИХА ПЛОВДИВЧАНИН С БРАДВА ПРИ РАЗПРА В СЕЛО ПРАВИЩЕ    
Новини45-годишен мъж беше убит при масово сбиване в село Правище. Арестувани са 12 души. В селото има засилено полицейско присъствие, съобщи Дарик. Снощи около 22:15 часа на тел. 112 е подаден сигнал за масово сбиване в селото. Пристигналите на място полицейски служители установили, че е възникнал скандал между група младежи от селото и 20-ина роми от карловското село Розино, наети като сезонни селскостопански работници.

Поводът за скандала са разменени реплики няколко часа преди инцидента между младежите и ромите в питейно заведение в селото, при което работниците са били обиждани.

Кавгата прераснала в сбиване, при което са пострадали двама братя. 45-годишният Илия бил ударен по главата, имал и множество прободни рани. Той е починал на път за болницата. Другият брат - 41-годишният Тодор - е настанен в болница в Пловдив без опасност за живота. Пострадало е и едно момче, което е с прорезни рани от стъкло по тялото, на него му е оказана медицинска помощ.

С цел намаляване на междуетническото напрежение шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов е разпоредил да се направи списък с населените места в областта, където има компактни маси от сезонни работници роми. Ще бъдат направени проверки на лица с криминално минало и на съответните места ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за селскостопанския сезон, подчерта старши комисар Чонов.

Според "Фокус" вчера около 20.00 часа група младежи от Правище отишли пред сградата на старото училище, където били настанени временни работници от село Розино за обработка на малинова нива, и започнали да хвърлят камъни по прозорците. В този момент двама братя от Пловдив, чули викове, излезли от съседна къща, където били на гости на родителите си за празниците, влезли в училището и се опитали да успокоят местните жители и работниците. За кратко скандалът бил потушен.

Но на излизане от сградата на училището е бил хвърлен камък и отново събралите се младежи започнали да викат и заплашват работниците. Кавгата прераснала в сбиване, при което са пострадали двамата пловдивчани. Единият от тях - на 45 години, е бил ударен вероятно с брадва по главата и намушкан в гърдите - на път за болницата той е починал. Брат му, който е на 41 години, е настанен в болнично заведение с травма в главата от удар с тръба.

В селото незабавно са пристигнали полицаи от Районно управление „Полиция”-Труд и сектор „Специализирани полицейски сили”. Като съпричастни към случилото се в ареста за 24 часа са задържани 12 души на възраст от 15 до 61 години.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ЦИГАНИ УБИХА ПЛОВДИВЧАНИН С БРАДВА ПРИ РАЗПРА В СЕЛО ПРАВИЩЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦИГАНИ УБИХА ПЛОВДИВЧАНИН С БРАДВА ПРИ РАЗПРА В СЕЛО ПРАВИЩЕ
Автор: Anonymous да 2012-04-15 @ 00:05 EEST
draga redakciya ne ve li e sram da pisete cigani  ako romite imaha vesnik i ako be6e bilgarin ubil rom kavo tryabva6e da pi6e romskiya vesnik gyvur ubi rom li.       vie kato mediya tryabva da igraete vazna rolya v integraciyata na romite no izglezda  ndt ne moze  ili ne iska da u4astva v integraciyta na romite   yazik  uvazavah tozi vestnik
ЦИГАНИ УБИХА ПЛОВДИВЧАНИН С БРАДВА ПРИ РАЗПРА В СЕЛО ПРАВИЩЕ
Автор: Anonymous да 2012-04-16 @ 00:19 EEST
Нека им помогнем да се интегрират.Ето какво се случва с нашите цигани на запад     .http://www.webcafe.bg/id_539981918    Терминът „роми„ е въведен в началото на векът от западната индулгенция ,за да се впишат всички в една етническа група,самите цигани дори по между си не се наричат роми,но ние можем да ги подкрепим да отидат зад граница и да поживеят и те като нормални хора ,да убиват като нормални хора ,да си мислят че системата е длъжна да им плаща а те не трябва да правят нищо за обществото,освен по някое и друго убийство с брадва от време на време,щото то и обществото не прави нищо за тях,ама те тия пари от каде идват.Някой трябва да седне и да им обясни,че колкото повече хора убиват,толкона по -малка ще останат,които да плащат такси и данъци ,и така парите които получават ще намалеят,защото май няма морални задръжки и разбираня  за хуманност.Те са още изостанали в интеграцията си.Все още ползват брадви да утрепат човек,и няколко бързи ръгваня с ножове в тълпата.Хаде да си купят пушки.А ако аз започна да убивам наляво-надясно ,какво ще стане?Ще намалее деската проституция и просията?Българинът у или безкрайно толерантен,или много ,много ........ 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди