изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:24 EET
СЪРБИТЕ ПАК НИ ИЗПРЕВАРИХА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИМ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМИ    
По света”Фиат” откри завод в Сърбия за 1 млрд. евро. Заводът в Крагуевац е планиран за производство на около 300 000 автомобила годишно, но първоначално капацитетът му ще бъде 200 000 автомобила годишно. У нас автомобилният завод, който бе построен край Ловеч от китайската компания Great Wall Motor Co, заработи през февруари. Очакваният първоначален капацитет на предприятието, в което участват "Литекс моторс" и Гриша Ганчев, е 1000 автомобила годишно.

Компания "Фиат автомобили Сърбия" (ФАС) откри днес официално новия си завод за производство на автомобили в Крагуевац, съвместен проект на сръбското правителство и италианската компания "Фиат", съобщи националната телевизия РТС.
Заводът в Крагуевац е най-голямата инвестиция в Сърбия през последните няколко десетилетия, достигаща около 1 милиард евро, от която се очаква да допринесе значително за възстановяването на сръбската икономика след кризата, съобщи БТА.

На церемонията присъстваха сръбският премиер Мирко Цветкович, председателката на парламента Славица Джукич-Деянович, генералният директор на "Фиат-Крайслер" Серджо Маркионе и Генералният директор на ФАС Антонио Чезаре Ферара, които се подписаха върху първия модел "Фиат 500 L".

Цветкович и Маркионе подписаха на 29 септември 2008 г. договор да основаване на компания "Фиат автомобили Сърбия", според който автомобилният гигант от Торино притежава 67 процента, а Сърбия 33 процента от капитала на съвместната компания. В същото съотношение ще се делят и печлабите на ФАС.

Заводът в Крагуевац е планиран за производство на около 300 000 автомобила годишно, но първоначално капацитетът му ще бъде 200 000 автомобила годишно. Производственият комплекс се простира на площ 1,4 милиона квадратни метра и е най-големият обект от този тип в Югоизточна Европа.

Генералният директор на ФАС Антонио Чезаре Ферара по-рано заяви, че заводът ще започне серийно производство на модел "Фиат 500 L" през следващия месец. Компания "Фиат-Крайслер" съобщи, че началната цена на новия модел ще бъде около 16 000 евро и ще се произвеждат две бензинови и една дизелова версия на модела.

У нас автомобилният завод, който бе построен край Ловеч от китайската компания Great Wall Motor Co, заработи през февруари. Очакваният първоначален капацитет на предприятието, в което участват "Литекс моторс" и Гриша Ганчев, е 1000 автомобила годишно. DIR.BG/ndtnews.hopto.org

 


Сходни връзки

СЪРБИТЕ ПАК НИ ИЗПРЕВАРИХА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИМ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЪРБИТЕ ПАК НИ ИЗПРЕВАРИХА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИМ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМИ
Автор: Anonymous да 2012-04-17 @ 11:26 EEST

ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ НАПРЕД ОТ НАС-КАКВО НИ БИЛИ ИЗПРЕВАРИЛИ! ПАТРИОТИЗМЪТ ИМ Е НА ПЪРВО МЯСТО, НЕ КАТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ-ДА ИСКАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ НА ДЖОБ, И ДА ГОНЯТ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ. ТЕ И НАШЕТО ПРОИЗВОДСТВО ПОГУБИХА! САМО САМОЧУВСТВИЕТО НИ ДЕТО Е ОГРОМНО. СЪРБИТЕ НИ БИЛИ ИЗПРЕВАРИЛИ...БОЖЕ, БОЖЕ!!!

СЪРБИТЕ ПАК НИ ИЗПРЕВАРИХА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИМ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМИ
Автор: Anonymous да 2012-04-17 @ 22:20 EEST
Айде,стига бе!!! Руснаците преди,а сега китайците са най-великите афтумобилоСТРОИТЕЛИ !!! Стига с тея МАКАРОНИ !!!
СЪРБИТЕ ПАК НИ ИЗПРЕВАРИХА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИМ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМИ
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 10:47 EEST
Вземи Фиат, та да те е яд.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди