изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
ИДВАТ ИЗБОРИ И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ИДВА КРАЯТ НА ЦИГАРИТЕ ОТ ЦИГАНСКИТЕ САКОВЕ    
НовиниДържавата е решила да сложи край на нелегалната търговия с цигари по тротоарите и пазарите. Всеки, които държи, пренася, превозва, предлага или продава тютюневи изделия без бандерол ще подлежи на глоба от 200 до 1000 лв. Това гласят промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които са подготвени от Министерството на финансите.

Митничарите ще имат по-големи правомощия и при съмнение за нелегални продажби и оказване на съпротива ще могат да претърсват. В момента за такива претърсвания се изисква митничарите да извикат на помощ полицаите. Целта на тези промени е да се ударят продажбите на цигари без платен акциз от роми по пазарите в страната. В закона ще се регламентира в какви обекти може да се продават тютюневи изделия, като тротоарите, сергиите и подлезите не са сред тях.
Абсолютно се забранява и продажбата на цигари "на бройка". За нарушаване на тази забрана санкциите за търговците ще варират между 3 хил. и 10 хи. лв. Близо 10 пъти намаляват обаче санкциите за търговците, продаващи цигари с бандерол, но без наличието на разрешително.
Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите ще обменят информация по електронен път за движението на акцизните стоки. Така цигарите, горивата и алкохолът ще може да се проследяват от производителя до крайния търговски обект, в който се продават.
Мартин Леков
 


Сходни връзки

ИДВАТ ИЗБОРИ И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ИДВА КРАЯТ НА ЦИГАРИТЕ ОТ ЦИГАНСКИТЕ САКОВЕ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИДВАТ ИЗБОРИ И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ИДВА КРАЯТ НА ЦИГАРИТЕ ОТ ЦИГАНСКИТЕ САКОВЕ
Автор: Anonymous да 2012-04-17 @ 09:19 EEST

Ако махнат и сводниците кой ще гарантира циганските гласове за силните на деня - справка изборите от 1990 до 2011 година.

ИДВАТ ИЗБОРИ И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ИДВА КРАЯТ НА ЦИГАРИТЕ ОТ ЦИГАНСКИТЕ САКОВЕ
Автор: Anonymous да 2012-04-17 @ 12:21 EEST
Не се отнася за циганите на добричкия пазар, защото полицаите в Добрич са "малко".
ИДВАТ ИЗБОРИ И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ИДВА КРАЯТ НА ЦИГАРИТЕ ОТ ЦИГАНСКИТЕ САКОВЕ
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 10:47 EEST
asim ciganin i asim za spiraneto na nelegalnite cigari no ne ciganite sa vinovni a gerp deto im pozvoli da prodavat . te si napraviha dvoetazni k1sti kavo 6te napravi vlastaaaaaaaaaaaa

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.68 секунди