изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:12 EEST
Албена подготвя туристическа карта на Добруджа    
Туризъм

Еврокомисар Кристалина Георгиева и американски космонавт ще присъстват на световен форум в курортния комплекс



Съвременна туристическа карта на регион Добруджа, която ще бъде издадена на три езика, подготвя курортен комплекс „Албена”. Съдържанието на картата съответства на клас - съвременни европейски комплексни туристически карти в М 1:100 000.

Изданието на български и румънски е съвместно с международния търговски и културен център „Геопан” и Университета в Крайова.

Тиражът на двете езикови версии е по 3 000 бр. На английски е 5000 бр. и е в чест на IV Международна картографска и ГИС конференция в Албена, която ще бъде от 18 до 22 юни т.г. За световния форум за заявени над 100 доклада от 33 държави.  

По време на конференция ще се проведе двудневен семинар по Ранно предупреждение и ръководство при кризи. Проявата е под патронажа на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която днес е потвърдила, че ще присъства. В Албена ще пристигнат над 200 учени и специалисти, като сред гостите ще бъде и американски космонавт.

Инициативата за създаването на картата е подкрепена от Българската картографска асоциация  (БКА), като от ГЕОПАН обявиха, че в края на май ще приключат картографските дейности за новата туристическа карта на Добруджа.

За представяне в картата ще бъдат поканени добруджански общини, престижни туристически обекти и стопани на културните забележителности на Добруджа.

Руслан Йорданов

 


Сходни връзки

Албена подготвя туристическа карта на Добруджа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди