изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:15 EEST
ВАРВАРИТЕ СА ДО НАС: Убиха и разфасоваха делфин край Несебър за Великден    
ЕкологияЗверски убит делфин, изплува край Несебър. Трупът е намерен около 17 ч. от граждани на брега в местността "Аурелия", в посока с. Равда. Делфинът е с добре видима дупка от куршум /или хладно кръгло острие/ от лявата част на главата. Убийците не са спрели до тук. След като е умъртвено животното, то е разфасовано. Изрязани са гръбните филета и няма никакво съмнение, че това е направено майсторски.

Capture_decran_2012-04-17_a_16.26.36

 Всичко говори, че престъплението е извършено нарочно, с цел осигуряване на месо от делфин. Подобно зверство навръх Великден потресе рибари, които смятат, че това е много лоша поличба за предстоящия летен сезон и за местните хора. Не е тайна, че в региона действат организирани групи бракониери, които избиват млекопитаещите, с цел търговия. Месото от делфин се предлага в някои ресторанти по Черноморието, а също така се изнася и за Турция, където е част от менюто в тамошни заведения. Днес / 17 април/ следобед в РИОСВ Бургас нямаха информация за убития делфин и получиха официалния сигнал и снимките от Биволъ.

Capture_decran_2012-04-17_a_16.26.28

Убийството на делфин се квалифицира като престъпление според новите промени в НК, които криминализират убийствата и жестокостите срещу животни. Освен това делфините в Черно море са включени и в Червената книга на световнозастрашените видове и ловът им е перманентно забранен.

Миналата година морето изхвърли убит делфин край к-г Корал до Царево. Тогава прокуратурата излезе със становището, че животното е починало от удавяне и не е жертва на престъпление, въпреки многобройните сигнали, че бракониерството с делфини зачестява. Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов обеща наказание за виновниците, но такива не бяха намерени и скандалът бе потулен.

Сегашното чудовищно убийство и разфасоване на делфин край Несебър, потвърждава и най-мрачните прогнози на еколозите, че има престъпна организирана мафия за избиване на защитения вид, заради печалба от търговия с месото му. Интересно е дали този път българските МВР, Прокуратура и МЗХ ще си свършат работата, за да разследват престъплението, според критериите на страна член на ЕС, или отново ще си измият ръцете и ще оставят безнаказани престъпниците, както подхожда на една мафиотска държава с корумпирана власт. http://bivol.bg

 


Сходни връзки

ВАРВАРИТЕ СА ДО НАС: Убиха и разфасоваха делфин край Несебър за Великден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди