изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:35 EET
Пет общини получиха имоти от държавата    
Новини

Правителството прехвърли на пет общини собствеността върху държавни имоти, за да може местната власт да развива социални дейности и да стимулира бизнеса в регионите.



Община Ново село ще стопанисва бившата ветеринарно-медицинска служба в с. Ново село. Двуетажната монолитна сграда е със застроена площ 147 кв. м. Общинското ръководство има намерение да преустрои зданието и да го предостави за ползване от лица, навършили 18 години, които са изведени от социалните институции на територията на общината и нямат финансови възможности за осигуряване на собствено жилище.

На община Самоков бяха прехвърлени теренът и сградите на закритото помощно училище-интернат „Никола Драмалиев” в града. Общината ще кандидатства по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа на деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги на деца в риск” за изграждането в имота на център за настаняване от смесен тип на деца на възраст от 3 до 18 г.

Община Тутракан получи безвъзмездно собствеността върху парк „Антимовско ханче” в местността „Баша”. Идеята на местната власт е паркът да бъде благоустроен и превърнат в атрактивна туристическа дестинация. Антимовското ханче се използва от жителите на общината за почивка и туризъм и е традиционно място за провеждане на редица общински тържества и инициативи.

Добричка община получи правото на собственост върху имот в землището на с. Врачанци. Теренът с площ 116 146 кв. м ще спомогне за осъществяване на интегриран проект на общината за подобряване на водния сектор на Добрич, съфинансиран по ОП „Околна среда”. Проектът включва реконструкция на 86 км водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателна станция за отпадъчни води.

С друго решение правителството отне от Министерството на образованието, младежта и науката управлението върху бившата Професионална гимназия по облекло в Карнобат. Имотът беше прехвърлен в собственост на община Карнобат за цялостното устройване на училището за деца с умствена изостаналост „Минко Неволин”.

Районната здравноосигурителна каса на София област получи в сградата на НЗОК в столицата три помещения за съхранение на архивите си. На МВР пък беше предоставено управлението върху три едноетажни сгради – складови бази и със специално предназначение, в курортен комплекс „Пампорово”. До сега имотите се управляваха от Изпълнителната агенция „Военни клубове и военнопочивно дело” към Министерството на отбраната, но са с отпаднала необходимост за агенцията. Сградите ще се използват от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в област Смолян.

 


Сходни връзки

Пет общини получиха имоти от държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди