изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:26 EEST
България и Норвегия актуализират нормативната си база за избягване на двойното данъчно облагане    
Новини

Правителството одобри проекта на нова спогодба между България и Норвегия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите. Документът ще бъде подписан при условията на последваща ратификация.



 

Действащата между България и Норвегия Спогодба за избягване на двойното облагане с данъци на доходите и имуществата е подписана през 1988 г. при коренно различни икономически отношения и правна регламентация. Поради това тя е неефективен инструмент в областта на международното двойно данъчно облагане и е по-скоро пречка, отколкото стимул за двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Проектът на нова спогодба между България и Норвегия предлага цялостна система за разпределение на данъчното облагане между двете държави и ще допринесе за хармоничното развитие на сътрудничеството между тях. Ефективното й прилагане ще стимулира и задълбочи взаимноизгодното сътрудничество между представителите на българския и норвежкия бизнес.

Включената в спогодбата най-актуална версия на клаузата за обмен на информация ще създаде предпоставки за осигуряване на прозрачност относно осъществяваните икономически дейности. За целта е предвидена и възможността за обмен на информация, представляваща банкова тайна. Това ще даде възможност за предприемане на резултатни действия в борбата с изпирането на пари, данъчните измами и отклонението от данъчно облагане.

 


Сходни връзки

България и Норвегия актуализират нормативната си база за избягване на двойното данъчно облагане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди