изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:36 EEST
Скандално видео: Ченге играе канадска борба с арестуван, обработва го    
НовиниКлип на полицейски началник, който играе канадска борба със задържан, се появи в един от големите портали за видео споделяне. Във видеото се чуват и нецензурни думи от страна на полицая, отправени към задържания, предаде БНТ.

Полицейският началник във видеото днес е директор на Областната дирекция на МВР в София Николай Николов, известен сред колегите си с цветистия прякор Щангата заради спортните му занимания на младини. Той предположи, че клипът е сниман преди 6-7 години, когато бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в Първо РПУ в София.
Според него лицето, с което играе канадска борба,  може да е извършител на тежко престъпление.

"Рецепта в нашата работа няма. Ако съм счел, че мога да отворя душата на този човек, за да разговаряме и той е дал повод да играем канадска борба, може би това е бил един от метода, по който да стигна до истината", казва полицейският шеф.
Николов коментира още, че "това е една честна, спортменска игра", и както се разбра от думите му, тя е част от разпита.
"Виждате, дори аз на противника си му давам предимство в условията, той играе прав, аз седнал. Давам му възможност да даде старт на играта, така че не виждам нищо лошо и никакво полицейско насилие няма", коментира още Николай Николов.
Все пак той изрази съжаление за държането си.

На кадрите ясно се вижда как Николов е седнал зад бюро, а от другата му страна с гръб към камерата прав е застанал млад мъж. Полицаят доста агресивно подканя предполагаемия арестант, който обаче е без белезници, да играе канадска борба с него, отбелязва Mediapool при анализ на клипа.
"Диалогът" започва с въпрос от страна на Николов: "К'ва канадска борба тренираш ти у Студентски град, бе? Да те почвам ли, казвай?"
Питането му е провокирано от резултата в първия рунд с дясна ръка – 1:0 за полицая. Победеният е видимо притеснен и не отговаря. Тогава Николов, за да тушира напрежението, предлага на неизвестния мъж: "С лева ръка искаш ли да играеме? Какво с'а? Ама ще те пребия от бой, да знаеш!"

Арестантът се съгласява, след което е наречен "лайнар", с което Николов явно се опитва да подчертае убеждението си, че "съперникът" му лъже за спортните си умения.

Кадрите продължават с уточнения на висок тон къде арестантът трябва да си държи свободната ръка, в каква позиция да е китката му и как трябва да приклекне, за да е на нивото на опонента си.
"А бе, свали си крака долу, бе капут! Аз съм седнал, ако стана прав като тебе, ще те смачкам, разбираш ли?! Ще ти дам един стол да седнеш... Изправи китката! Играеме равни условия... Аз съм съгласен, ти съгласен ли си? Давай старт!", нарежда Николов, след което младият мъж срещу него плахо обяснява, че не може хем да играе, хем да даде старт с другата си ръка.

В кадър попада любезен служител на реда със сигнална жилетка, типична за пътните полицаи, който предлага услугите си, за да сложи начало на така дългоочаквания от Николов втори рунд. След нови разправии за позицията на китката, настоящият шеф на ОДП-София отново взима безапелационна победа.
Той отново на висок тон нарича "съперника" си "лайнар" и обобщава резултата от срещата: "Тренирал канадска борба в Студентски град?! Бих ли те? 2:0 за мене! Я ела горе аз да ти е.а п.....а майна!"

"Качвай се горе! Отвори стаята, г-н началник, отвори аз да го профилирам малко", обръща се Николов към свой колега, след което продължава беседата със задържания, качвайки се по стълбите: "Нали тренираш канадска борба? Колко е резултатът? 2:0, ясно ли ти е?! Колкото Левски би ЦСКА... Качвай се горе аз да ти... да си поговориме!"

С това видеото завършва. От него не става ясно кога е заснето. Последната фраза на Николов обаче прави установяването на приблизителната дата по-лесно. Причината е, че за последно Левски победи ЦСКА с 2:0 през пролетта на 2009 г. Преди този мач "сините" нямат победа с този резултат над вечния си съперник от 2001 г., когато обаче мобилни телефони с камери нямаше, отбелязва още Mediapool.

Николай Николов не прави предположение как материалът е попаднал в Youtube, но предвид факта, че снимащият свободно застава пред основните действащи лица и никой от присъстващите не му прави забележка, очевидно е направен от негов колега. www.dir.bg


 


Сходни връзки

Скандално видео: Ченге играе канадска борба с арестуван, обработва го | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди