изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:04 EEST
АЛБЕНА Е НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ СЕМЕЕН БЪЛГАРСКИ КУРОРТ ЗА РУСКИЯ ПАЗАР    
Интервюта

   Оптималното съотношение "цена-качество" в комбинация с красивата природа позволи на "Албена" да остане най-популярният семеен курорт в България на руския пазар. А творческия екип и искреното желание направят почивката на гостите незабравима допринасят за годишното увеличение на броя на постоянните клиенти. Това е основния показател за успеха на туристическия продукт. За привлекателността на курорта за руските туристи и новостите за предстоящия сезон  в курорта разказва Красимира Стоянова - старши мениджър "Продажби" в " Албена " АД



 

 

 

- Това лято ще работите под мотото "Сезон на трите " Б ": Безплатно!  Бързо! Безопасно! " Какво означава това?

- Ако дойдете при нас с деца, първото дете на възраст под 12 години гарантирано получава безплатно настаняване и изхранване, независимо от категорията на хотела. Другите деца ползват отстъпка от настаняването от 70%. За абсолютно всички гости в парковата зона  имаме безплатен автобус до плажа. Автобусите се движат на всеки 30 минути от 9 ч. до 17:00. На плажа предоставяме безплатно по 1 чадър, ч шезлонга и матрака на стая. Безплатни шезлонги и чадър ползват и гостите на басейна в хотела си. Туристи в хотелите "Ралица Супериор", "Ралица", "Вита парк", "COM" имат безплатен обяд на плажа от 11.30 до 16.30 в ресторант "Хавана." Ха гостите на all inclusive и ultra all inclusive, които почиват в Албена до края на юни и от началото на септември, предоставяме безплатна вечеря и обяд в един от шестте тематични а ла карт ресторанти. Друга изненада на сезона – безплатния WiFi. В 6 от хотелите, които работян на ultra all inclusive безжичния интернет е напълно безплатен, а във всички други хотели е само за 2 лева на ден.

- Второто "Б" - "Бързо", очевидно е свързано с обслужването?

- Бързина и качествено в обслужването на гостите осигуряват над 3 000 служители на  "Албена" АД. Тук се включват и екипите от аниматори, служители на ресторанти, административни услуги, и тези, които следят за състоянието на курорта.

Но най-важен е фактът, че "Албена" потвърждава мигновено резервации на сайта www.albena.bg Така не се налага да чакате потвърждение на резервацията си. Гостите имат възможност да заплатят направената резервация рамките на 30 дни с кредитна карта или банков превод. Имайте предвид, че всеки гост на Албена може да се свърже с нас и да изкаже своите предпочитания да направи коментари и да даде препоръка за продукта както на сайта на Албена, така и на страницата ни във Фейсбук.

Ръководството на курорта ежедневно се запознава с тази информация. Това ни позволява бързо и лесно да реагираме на пожеланията на нашите клиенти.

Ето ви един пример. Гости споделят, че Албена е курортен комплекс на морето, и рибните ястия в менюто на ресторантите не са достатъчни. Ръководството на курорта взима мерки и сега в Албена се доставя прясна риба от Гърция.

- Безопасност. Какво можете да кажете за нея?

- Дванадесета поредна година, "Албена" е носител на престижната награда  „Син флаг", което доказва чистотата на крайбрежните води и плажове.

Плажа разполага с 25 спасителни поста с професионални спасители, обучени от Българския Червен кръст, които осигуряват безопасността в морето и на брега. Нашият плаж е оборудван с три медицински пункта, където по всяко време можете да получите първа помощ при необходимост.

Курортът предлага изключително екологично чисти плодове и зеленчуци, повечето собствено производство. А всичко външно се проверява внимателно в специална лаборатория за контрол на качеството.

- С какво се характеризира руският пазар?

- Руснаците имат дълги престои 14- 21 дни или по-дълго. Имаме случай на семейства с деца, които си правят резервация за 28, 45 и дори 60 дни. Голяма част от тях са редовни наши клиенти.

- Какви са трудностите пред руските туристи и как ще пребори Албена конкуренцията на турските курорти?

- Всеки руснак, който идва в България си вади виза, която струва обикновено около 50 Евро на човек, самолетния билет е между 250 и 350 Евро. Това прави по 1000 Евро на семейство само за транспорт. До Турция например цената на билета е 250 долара. Там държавата субсидира авиокомпаниите и туроператорите, които вдигат самолетите като предоставя по 50 долара на пътник. От друга страна при нас е по-безопасно. Родителите не се притесняват ако децата излязат извън територията на хотела. Нищо не ги застрашава. В България не е необходимо време за адаптиране към местната храна, няма езикова бариера.

- Какви са вашите прогнози за продажбите на руски пазар през този сезон?

- Миналото лято в "Албена" са почивали 30 000 руснаци. Ако говорим за руския пазар през 2012 ние очакваме ръст от 25%.

За 2012 сме планирали мащабна кампания в регионите на Русия. Вече сме посетили градовете Оренбург, Самара, Уфа, С. Петербург с презентации на продукта ни. Предстои ни пътуване в Тамбов и още презентации в С. Петербург и Болград, Украйна.

НДТ

 


Сходни връзки

АЛБЕНА Е НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ СЕМЕЕН БЪЛГАРСКИ КУРОРТ ЗА РУСКИЯ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди