изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-03-29 @ 02:55 EET
ДОБРИЧ СТАВА ПАРТНЬОР В ЕЛЕКТРОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ    
Икономика

Предложение община Добрич да се включи в Сдружение с нестопанска цел Индустриален клъстер “Електромобили” и да се подпише Рамково споразумение за сътрудничество ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет идната седмица. От сдружението посочват, че участието в него, ще даде възможност на общината да бъде равноправен партньор в проекти свързани с т. н. “зелена енергия”  и електромобилната индустрия.   

Предвижда се в общинските планове за развитие до 2020 година да се включат мерки за създаване на условия за развитие на “зелената индустрия”, електромобилостроене с всичките съпътстващи браншове и инфраструктура  на територията на Община град Добрич. Общината ще участва в учредяването на “Зелен фонд”, който да финансира инициативи и проекти свързани със зелената индустрия, включително и електромобилната индустрия. Ще участва и в създаване на модел „Зелена Община", ползвайки елелектрическата енергия от Възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ за т.н. зарядни станции за електромобили.

Ще се стимулират ползвателите на електромобили в общината като им се осигури безплатно паркиране в централна градска част, освобождаване от местни данъци и такси. Освен това общината ще съдейства на потенциални стратегически и местни инвеститори за реализиране на бизнес инициативи и проекти свързани с електромобилната индустрия. Друга идея е да се разработи съвместен проектза внедряване на електромобили в развитието на “Устойчив градски транспорт” на територията на община Добрич. Освен това електромобили може да се ползват за нуждите на общинските дейности, както и за развитието на туризма в региона.

            НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СТАВА ПАРТНЬОР В ЕЛЕКТРОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди