изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:12 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: РАЗКРИХА ИМАНЯРСКА МАФИЯ; СЪЗДАВАТ БАЗА ДАННИ НА КУЛТУРНИТЕ ПАМЕТНИЦИ    
Новини11 лица, занимаващи се с иманярски разкопки и контрабанда на археологически ценности, са задържани при полицейска операция на 18 април рано сутринта, съобщиха от РДВР. Тя е проведена по разпореждане на премиера Симеон Сакскобургготски, главния секретар на МВР ген.-майор Бойко Борисов и директора на ДНСП ген. В. Василев, заедно с РДВР - Добрич, съда и прокуратурата.

 

 Задържаните се занимавали с иманярска дейност от няколко години. Откритите ценности пласирали по няколко канала за Лондон, Мюнхен и САЩ. Задържаните са от Балчик на възраст от 19 до 60 години, като повече от половината от тях работят.

 

СЪЗДАВАТ БАЗА ДАННИ НА КУЛТУРНИТЕ ПАМЕТНИЦИ

 

Основни насоки за работа на сдружение "Виа Понтика", са били приети на проведеното в Албена общо събрание на сдружението. Участниците в заседанието са решили да започне събиране на база данни за обектите на територията на областта с историческо, културно, етнографско значение, на защитени и природни обекти и други. Представен е бил и идеен проект на обект от културно-историческото наследство - Текето, край Оброчище.

НДТ - 22 април 2002 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: РАЗКРИХА ИМАНЯРСКА МАФИЯ; СЪЗДАВАТ БАЗА ДАННИ НА КУЛТУРНИТЕ ПАМЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди