изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:12 EEST
ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР РАБОТИ В ДОБРИЧ    
НовиниПроектът “Създаване и функциониране на областен информационен център Добрич” бе представен в четвъртък. В тази връзка тук бе и Мария Димитрова, директор на дирекция “Информация и системи за управление на средствата от ЕС” в Министерския съвет.

Тя сподели, че община Добрич е на едно от първите места по управление на средства от европейските фондове. Над 24 милиона лева са усвоените до момента средства по проекти, финансирани от различни оперативни програми. Кметът Детелина Николова поясни, че община Добрич  има депозирани проекти за над 200 милиона лева, в процес на подписване на договори са и проекти за около 25 милиона лв.

Областните информационни центрове, които са общо 27 – във всички областни гладове на страната, са създадени по оперативна програма „Техническа помощ”. В тях ще се предоставя пълна информация за процеса на усвояване на европейските структурни фондове.

Проектът на община Добрич е на стойност 399993 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Основната му цел е създаване и осигуряване на ефективно функциониране на областен информационен център - Добрич, популяризиращ европейската кохезионна политика и предоставящ пълна осведоменост относно нейните цели и съществуващите в България възможности. Центърът ще обезпечава пълна информация и публичност относно Националната стратегическа референтна рамка на България и кохезионната политика на ЕС. Ще осигурява лесен и прозрачен достъп до информация относно цялостния процес на усвояване, управление, наблюдение и контрол на ресурсите по Структурните Фондове и Кохезионния Фонд за всички социални, етнически и възрастови групи.

Проектът е с продължителност 36 месеца и се изпълнява от 12.07.2011 г. до 11.07.2014 г. Очаква се проектът да допринесе за популяризиране на европейската кохезионна политика и нейните цели и ще създаде благоприятни условия за повишаване на информираността относно съществуващите възможности за финансиране в България сред целевите групи и потенциални бенефициенти. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР РАБОТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди