изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
МАРИЯ ДРАГНЕВА: СЦЕНАТА Е МОЯТА МЕЧТА    
Интервюта "Мария е поредното доказателство, че в Добрич се раждат талантливи певци". Това написа в сайта си бТВ, след като едно младо момиче от нашия град обра овациите на жури и публика в "България търси талант".

Още с излизането си на сцената Мария Драгнева получи "да" от Любин-Дилов син заради прекрасния се външен вид. Оценяващите участниците в шоуто изслушаха Мария с огромно удоволствие, а Магърдич Халваджиян дори затваряше очи. След края на песента залата гръмна от аплодисменти и писъци. "Освен, че изглеждаш добре и си хубава, имаш огромен талант, пееш страхотно, пееш с чувство и ми бръкна в сърцето", каза Халваджиян. Ето какво сподели Мария - за участието си в "България търси талант", за притесненията си, за мечтата си да стане театрална актриса.

 

PN 162-12 PN 161-12

- Мария, би ли се представила за читателите на в. "Нова добруджанска трибуна"?

- Казвам се Мария Драгнева, на 20 години съм и съм от Добрич. Завършила съм природо-математическа гимназия "Иван Вазов" с биология и химия. След това отидох в Германия в Гьотеинститут, където изучавах немски език. Изкарах няколко нива и вече ми предстоеше да кандидатствам в университет, но се отказах и реших да се върна в България, за да кандидатствам в НАТФИЗ. Ще направя това през септември. Искам да изучавам актьорско майсторство.

 

- Защо искаш да станеш актриса, кой те запали по това?

- От малка мама все се шегува, че ставам за актриса. Като искам нещо, знам какво да направя, за да го получа, изигравам някакви роли. Винаги съм искала да стана актриса.

 

- Мария, ти си един от участничките в "България търси талант", който предизвика истински фурор с появяването си на сцена. Как реши да участваш?

- Когато бях в Германия гледах "Германия търси талант" и форматът много ми хареса като цяло, много интересно ми беше. Когато се върнах в България обявиха кастинг за "България търси талант". И си казах - защо да не пробвам. Винаги съм се канила, но никога не съм се престрашавала да участвам в подобен телевизионен формат.

 

- Кога и къде си се занимавала с пеене?

- От първи до четвърти клас пеех във вокална група "Щурите хлапета" в СОУ "Свети Климент Охридски". Две години пях в студио "Сарандев", много съм доволна. Това е повод да поздравя госпожата, която много ми е дала - доц. Божана Байчева. Наистина много ми помогна. Участвала съм в няколко конкурса, печелила съм награди - второ и трето място, различни специални награди.

 

- Би ли разказала за явяването си на първия кастинг във Варна. Как протече?

- Аз много харесвам Алиша Кейс, просто я обожавам и реших да се явя с нейна песен. На кастинга във Варна всъщност журито го нямаше, имаше друга комисия. Единственото, което казаха, беше: "Добре. Хубаво пееш. Благодаря ти и успех". Никога не съм участвала в такива формати, направо краката ми трепереха. Звъннаха ми след месец, че продължавам напред. И така, дойде време за кастинга в София.

 

- Кой ти помогна при подготовката?

- Мама, защото и тя пее. Помагаше ми, и то по скайп, защото аз живея в София.

 

- Какво е усещането да пееш на такава голяма сцена, каквато е в "България търси талант"?

- Много е странно - в положителния смисъл на думата. Много е хубаво. Извикаха ни още от сутринта - от 8 часа, а моето изпълнение беше чак в 17.30 часа. Цял ден чакане... Беше голям стрес. Много си притеснявах. Но в момента, в който излязох на сцената, някакси сякаш всичко изчезна. Като видях и публиката някак си се успокоих. И просто започнах да пея.

 

- Помогна ли ти това, че Любен Дилов-син, каза, че ти дава "да" още преди да започнеш да пееш, само заради външния ти вид?

- Между другото, малко се поуспокоих тогава. Помогна ми и това, че всички бяха приятелски настроени. Аз си мислех, че направо отивам на съд. Успокоих се наистина.

 

- Очакваше ли да предизвикаш такъв фурор? Магърдич Халваджиян дори каза, че си успяла да му бръкнеш в сърцето.

- Не. Аз още не знам с какво съм го предизвикала, не мога да осъзная какво е станало.

 

- В предварителния ни разговор стана ясно, че си танцувала в зонална танцова организация "Алексия". Разкажи, ако обичаш, за тези си занимания.

- В "Алексия" съм била седем години. Танците са също голяма част от живота ми. Ходила съм на много, много конкурси, винаги сме били първи, винаги сме печелили. Бяхме като едно семейство. Беше много хубаво и много ми липсва.

 

-Т. е. сцената не е нещо ново за Вас.

- Не. Като малка съм ходила и на художествена гимнастика. Била съм аниматор в Албена две лета. И за тази работа съм много благодарна, защото ми помогна да направя още една крачка към сцената. Там всяка вечер имаше програми, в които пееш и танцуваш, участвала съм в различни скечове. Сцената е моята мечта.

 

- Насочваш се към актьорската професия, но към киното или към театъра?

- По-скоро към театъра. Там тръпката е по-голяма, защото има публика, виждаш реакцията на зрителите.

 

- Смяташ ли, че ще ти помогне това, че пееш, танцуваш?

- Да смятам, би трябвало.

 

- А как мислиш - дали участието ти в "България търси талант" ще ти е от полза за кандидатстването в НАТФИЗ? В смисъл - вече си популярна.

- По-скоро биха били по-критични към мен. Надявам се да успея.

 

- Какво подготвяш за следващия кръг на "България търси талант"?

- Ще се явя с една песен на Уитни Хюстън от филма "Бодигард". Тя ми е наистина най-любимата певица. От малка е мой идол.

 

- Не се ли притесняваш, че ще те сравняват с такава голяма певица?

- По-скоро се притеснявам, че това е нещо сериозно и трябва да се представя добре. В смисъл, че рискът е много голям. С тежка задача се заемам. Но съм упорита, работя, и се надявам изпълнението ми да се хареса.

 

- Имаш ли идея с какво би се представила ако стигнеш до финала?

- Надявам се много да стигна до финала. И съм си избрала песен, с която да се представя. Тя е по-нова - на Джейси Джей. Песента е в съвсем друг стил.

 

- Имаш ли надеждата, че можете да станете победител в "България търси талант"? Мечтаеш ли за това?

- Мечтая да спечеля...

 

- Какво бихте направила с парите?

- Бих си купила апартамент в София.

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

МАРИЯ ДРАГНЕВА: СЦЕНАТА Е МОЯТА МЕЧТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди