изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:30 EEST
ОКОНЧАТЕЛНО ОПРАДВАХА ОБВИНЕНИ В КРАЖБА НА ЖИВОТНИ    
НовиниВърховният касационен съд е оставил в сила оправдателната присъда, постановената от Окръжния съд в Добрич, спрямо четирима, обвинени в кражба на животни.  




 Веселин И. М. на 54 г. от с. Радан воевода, Варненска област, Свилен Р. Щ на 32 г. от същото село, Кадир А. К. на 33 г. от с. Ген. Колево, Варненска област и Радослав И. А. на 20 г. от Шумен са били обвинени, че на 22 срещу 23 април 2009 г. в с. Дряновец, област Добрич, след предварителен сговор помежду си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, са отнели 10 броя телета на стойност 5 250 лв., без съгласието на техния собственик и с намерение противозаконно да ги присвоят.
Процесът във Върховния касационен съд е образуван по протест на Окръжна прокуратура – Добрич, с оплакване за допуснато нарушение на закона и искане делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на второстепенния съд. Върховният касационен съд намира, че протестът е неоснователен по същество. Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че според обвинителния акт четиримата подсъдими откраднали от обор в с. Дряновец 7 женски и 3 мъжки телета. Веселин М. и Радослав А. отпътували с автомобила, а Свилен Щ. и Кадир К. отвели стадото до местност между селата Владимирово и Орлова могила, област Добрич. На другия ден Веселин М. се обадил на някого и след час дошъл микробус, на който натоварили животните. Веселин М. се качил в микробуса и телетата били закарани на неустановено по делото място.
 


Сходни връзки

ОКОНЧАТЕЛНО ОПРАДВАХА ОБВИНЕНИ В КРАЖБА НА ЖИВОТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди