изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:02 EEST
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ СЕ РЕМОНТИРАТ ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ    
НовиниПодобряване на достъпността и повишаване на мобилността в трансграничния регион е целта на проект SMART „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца - Добрич - транспортна инфраструктура".




Той се реализира от община Добрич в партньорство с Областен съвет Констанца. Проектът се Финансира по Оперативната Програма „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013”. Общата му стойност е 7 834 096,25 евро и ще продължи 25 месеца. За Община Добрич финансирането е в размер на 4 394 097, 40 евро, а за румънската страна е 3 241 012,81 евро. Това е вторият одобрен общински трансграничен проект в партньорство с Областен съвет Констанца, стана ясно на пресконференция в петък. Дейностите по проекта включват реновиране на пътни отсечки в Добрич и доставка на пътно оборудване в Констанца. В рамките на две години в Добрич ще бъдат напълно реконструирани три отсечки от важни пътни артерии, позиционирани в индустриална зона и свързващи вход и изход с Констанца. Ще бъдат реконструирани: бул. „25 септември” с дължина 2.09 км., улица „Калиакра" с дължина 1,510 км. и улица „Поп Богомил" с дължина 1,093 км. Участъците са приоритетни както за развитие на бизнеса, така и за подобряване на сътрудничеството и кооперирането в региона. В момента се подготвят процедурите за избор на изпълнител за строително – монтажните работи. По проекта са предвидени още дейности по проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич - Констанца, както и разработване на съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност. Изпълнител на тази дейност е инж. Тодор Анастасов от «Институт за транспортни изледвания» ЕООД. 
Проектът предвижда цялостно реновиране на три пътни отсечки, част от транспортната инфраструктура на града, с обща дължина 6783 м. Ще бъдат закупени специализирани превозни средства и оборудване за интервенция и контрол на трафика за Областен съвет Констанца. Ще се извърши проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич – Констанца и Разработване на съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност.
 


Сходни връзки

ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ СЕ РЕМОНТИРАТ ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди