изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:10 EEST
НЕДОСТАТЪЧНО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В АПЕЛАТИВНИЯ РАЙОН    
НовиниПо 38 088 преписки по следствения надзор са работили през миналата година прокурорите от Апелативен регион – Варна, информираха от Апелативния съд.




Отчита се, че този вид прокурорска дейност е намаляла с 20 %. Анализът на работата на прокуратурите от апелативния регион сочи, че общо наблюдаваните дела са били 41 367, а броят на решените дела е 34 821 или 84,17 %. Отчита се, че е продължила негативната тенденция за намаляване на относителния дял на производствата, чието разследване е приключило в двумесечен срок и същевременно се увеличава броят на тези,които се разследват повече от половин година. Анализът показва, че за целия апелативен регион намалява процентът на върнатите от съдилищата дела. Близо 88% от предадените на съд лица в апелативния регион са били осъдени с влязъл в сила съдебен акт. В анализа се посочва, че през 2011 г. прокурорите са  положили усилия в работата си по делата от особен обществен интерес, свързани с организираната престъпност, с корупция, изпиране на пари, престъпления с предмет – имущество на ЕС, други финансови и данъчни престъпления, трафик на хора и наркотици.
Освен това в апелативния район са наблюдавани 66 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи, което е с 20 на сто повече спрямо 2010 г. За поредна година, най-голям брой такива дела - 42, са били наблюдавани от Варненска окръжна прокуратура. Следват ги Шуменска окръжна прокуратура – 13 и Разградска окръжна прокуратура – 7. По тези дела в съда са били внесени 44 прокурорски акта срещу 96 лица, като 72 са били осъдени с влязла в сила присъда.
Сред негативните констатации за дейността на Апелативна прокуратура се посочва, че и през миналата година е било недостатъчно противодействието на корупцията. Внесените в съда прокурорски актове за корупционни практики са 37 при 40 за 2010 г.
 


Сходни връзки

НЕДОСТАТЪЧНО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В АПЕЛАТИВНИЯ РАЙОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди