изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:00 EET
31-ГОДИШЕН ОТ СТРАЖИЦА – ОПРАДВАН ОКОНЧАТЕЛНО    
НовиниВърховният касационен съд остави в сила новата въззивна присъда на Окръжния съд в Добрич, с която е отменена определената от Районния съд в Балчик присъда на 31-годишния Славчо М. В.


Той е оневинен за това, че на 29 ноември 2010  г. в Балчик при условията на опасен рецидив, за да набави имотна облага за брат си, е спомогнал да бъдат очуждени чужди движими вещи. Тяхната стойност е 63,18 лв. е Славчо е знаел, че брат му ги е откраднал. Преди това районният съд в Балчик го е осъдил на 1 година затвор, а за брат му определил наказание пробация.
От съда посочват, че Славчо и брат му Живко Василев живеели заедно в апартамент в село Стражица, Балчишко. Жилищният блок се намирал в близост до оградата на бившата сграда на управлението на конезавода. От безпаричие Живко решил да открадне платна от оградата и да ги продаде като метални отпадъци. През нощта на 28.11.2011 г. той излязъл от дома си и взел три оградни платна, които били изкарани от зида и подпряни на оградата, начупил ги и занесъл вкъщи. След това се върнал, изкъртил още три платна и шест метални колчета и всичко отнесъл вкъщи и поставил в чували. На сутринта Славчо видял чувалите с железни отпадъци и  попитал брат си откъде са, тъй като се усъмнил, че има нещо нередно. Брат му казал, че е намерил железата до конезавода и поискал Славчо да му помогне да ги предадат в пункт за вторични суровини. За тях получили 37 лв. Парите взел Живко, а Славчо го помолил да му купи една кутия цигари. Върховните съдии са приели, че Славчо не е знаел, че вещите са откраднати.


 


Сходни връзки

31-ГОДИШЕН ОТ СТРАЖИЦА – ОПРАДВАН ОКОНЧАТЕЛНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди