изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:12 EEST
ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ СЕ ВКЛЮЧИХА В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО    
ОбществоМаратон на четенето, посветен на  Световния ден на книгата и авторското право, се проведе за шести път в регионална библиотека "Дора Габе".


"По този начин искаме да дадем възможност на всички да се доближат до познанието, до книгата. И да знаят, че в трудни моменти, когато не знаят нещо, могат да го постигнат като се обърнат към книгата", каза при откриването на маратона директорът на библиотеката Пенка Христова. Поздрав към децата отправи зам.-областният управител Тодор Георгиев, които излази надежда, че книгата ще бъде техен приятел за цял живот. Началото на маратона постави Сашо Серафимов - председател на Сдружението на писателите в Добрич, като прочете своето стихотворение "Врата". Кметът Детелина Николова също се включи в инициативата, като прочете любим текст от Петър Увалиев, посветен на Добрич. Градоначалникът участва и в дарителската кампания „Аз съм ДАРИТЕЛ НА КНИГА", като предостави на РБ "Дора Габе" книги от домашната си библиотека.
Празникът на книгата и четенето бе обогатен чрез драматизации по популярни детски приказки, подготвени от деца на ЦДГ №9 и ученици от ОУ „Хр. Смирненски". Две изложби съпътстваха празничния ден - изложба на библиотечни документи „За книгите и четенето, за авторите, авторското право и библиотеките", която е експонирана в централното фоайе на библиотеката, и изложба на детски рисунки „Моята Мона Лиза" на ученици от ЧПГ „Леонардо да Винчи", по повод 5 години от създаването на гимназията и 560 г. от рождението на Леонардо да Винчи.
В дните между Международния ден на детската книга - 2 април и Международния ден на книгата и авторското право - 23 април, Регионална библиотека „Дора Габе" организира поредица от прояви с идеята да поощри общуването на читателите с книгите, както и общуването между четящите хора. През април по инициатива на Българска библиотечно-информационна асоциация РБ "Дора Габе" проведе заедно със своите читатели и партньори един истински априлски маратон на четенето - литературни утра, четене на приказки, мултимедийни презентации, представяния на различни издания на книги, срещи-разговори с автори, уроци по извънкласно четене, изложби на детски рисунки, боядисване на великденски яйца,прожекции на филми, уроци по краезнание. Библиотеката организира информационен ден на тема: „Ереван - Световна столица на книгата", както и дискусия на тема „Книгите създават мостове" по повод Европейската година на солидарността между поколенията - на ученици от Европейски клуб „EUREKA" при ФСГ „Васил Левски" с пенсионирани учители и възрастни интелектуалци и др. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ СЕ ВКЛЮЧИХА В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди