изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:49 EEST
В АЛБЕНА СВЕТОВНИ СВЕТИЛА ЩЕ ДИСКУТИРАТ БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ    
НовиниКурортът Албена ще е домакин на 20 и 21 май на XII Национална конференция на Международната федерация на бъбречните фондации, съобщиха от туристическото дружество.


По време на форума презентации ще изнесат видни лектори от България и чужбина. Световни фирми, които работят в областта на диализата, нефрологията и трансплантацията на бъбреци, ще проведат симпозиуми и лекции. Ще бъдат представени лекции за хемодиализа и перитонеална диализа, детска нефрология. Ще се представят данни от скрининга за скрити бъбречни заболявания при деца в страната. Също ще бъдат представени резултати от бъбречната трансплантация в страната.
Във форума ще участва и Изпълнителната агенция по трансплантация. Ще се проведе и Първа регионална среща за страните от Европа организирана под егидата на МФБФ - Международна федерация на бъбречните фондации. Организатор на тази среща е ББА-Българска бъбречна асоциация - председател на УС - проф. З. Краев. Ще бъдат обсъдени необходимостта от бъбречни фондации в Централна и Източна Европа, органното донорство и бъбречна трансплантация, ранното откриване и превенция на хроничните бъбречни заболявания, качеството на живот при хора с ХБЗ. Ще се дискутира и проведеният на 8 март Световен бъбречен ден.
Ще присъстват лекари от България, както и президентът на МФБФ - Тимур Ерг от Турция, членове на борда на директорите на МФБФ, Пациентски организации от страната, Фондация Бъбрек от Варна - проф Д. Ненов.
 


Сходни връзки

В АЛБЕНА СВЕТОВНИ СВЕТИЛА ЩЕ ДИСКУТИРАТ БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди