изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:34 EEST
14 ФИРМИ ИСКАТ ДА ПОДМЕНЯТ ВОДОПРОВОДИ    
НовиниПрез миналата седмица са били отворени офертите на фирмите, които кандидатстват по два от компонентите на водния цикъл на Добрич – за строително-монтажни работи и за строителен надзор.


За подмяната на водопроводи, която е разделена на пет лота, са кандидатствали общо 14 фирми. Голяма част от тях са се включили в наддаването обединени като консорциуми. За строителен надзор на дейностите по проекта са кандидатствали 9 фирми. Очаква се решенията на комисията, която ще разгледа офертите, да станат ясни до месец, каза зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова.
Предстои да бъдат сключени договори за петте лота за строително-монтажни работи – за водоснабдителната и канализационна мрежа. Една ще бъде избраната фирма за строителен надзор.
Проектът "Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич - фаза I" е на стойност 115 млн. лева. Той се финансира по оперативна Програма „Регионално развитие", след одобрение от Брюксел. Това е третият голям проект на Оперативна програма „Околна среда” във водния сектор след Враца и Габрово.
Общината ще направи пълна рехабилитация на водоснабдителната и канализационна система – над 77 км. водопровод и над 4 км. канализационни колектори, ще реконструира три канално-помпени станции и ще модернизира пречиствателната станция за отпадъчни води край Врачанци.
След одобрение от МОСВ, проектът трябва получи зелена светлина и от Европейската комисия, тъй като стойността му надхвърля 100 млн. лева. С изпълнението на евроинвестицията в края на 2014 г. ще се подобри животът на повече от 100 хил. жители на града.
 


Сходни връзки

14 ФИРМИ ИСКАТ ДА ПОДМЕНЯТ ВОДОПРОВОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди