изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:56 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ПАРКА В ШАБЛА    
НовиниВчера бе направена първата копка и открита строителната площадка на обект „Обновление и естетизация на градски парк” в Община Шабла.


 Той е финансиран от Програма за развитие на селските райони. Основен изпълнител на дейностите заложени в проекта е „Хидрострой” АД град Варна. Средствата,  в размер на 1 041 804 лв., представляващи 100% от размера на одобрената инвестиция, са за реализация на проекта. Проектът предвижда цялостно обновяване на територията, която е организирана в няколко зони. Оформена е двойна алея и водно огледало. В западна посока е ситуирана лятна сцена, край която се предвижда площадно пространство с пейки и свободна площ за поставяне на допълнителни седящи места. В зоната за майки с деца ще има игрални комплекси за малчуганите от 3 до 6 и от 4 до 11 години. За Спортната зона са резервирани тревни площи в северната част на парка. Предвижда се изграждане на игрище за мини-футбол и два тенис-корта, които са предмет на друг проект. Авторът на проекта е предвидил и т.н. “тиха зона” в южната част на парка, където ще бъдат оформени и места за пикник.
Велосипедната алея ще бъде най-дългата в парка, проектирана с вход и изход през двата прилежащи паркинга, без да пресича пешеходните алеи и централните пространства и да създава условия за злополуки. Проекта предвижда изграждане на два паркинга, единият от които ще обслужва преди всичко спортната зона, а другият е в близост до централния вход и е с повече паркоместа.


 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ПАРКА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди