изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:02 EEST
ЙОГА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА АЛБЕНА    
НовиниОт вчера служителите на курорта Албена имат възможност безплатно да посещават курсове по йога, съобщиха от туристическото дружество.


Заниманията се провеждат всяка сутрин от 8.30 до 9.00 часа в спортна зала „Албена” до хотел „Добруджа”. Те се водят от йогин Кристиан и са адаптирани както за напълно начинаещи, така и за хора, които вече са практикували някаква форма на йога.
Статистиката сочи, че 90% от хората на умствения труд днес страдат от т.нар. „мениджърска болест“. Тя се характеризира с болки по хода на целия гръбначен стълб -шиен, раменен и пояснен отдел. Продължителната работа с компютър води до главоболие, световъртеж, умора в очите, слаба концентрация, сънливост, липса на енергия. Обездвижването и застоялият начин на живот във и извън професионалната среда водят след себе си  редица промени в организма, сред които забавена обмяна на веществата, затлъстяване, високо кръвно налягане, депресивни състояния и др.
Поради тези причини ръководството на Албена дава възможност на своите служители да започнат работния ден с приятно раздвижване, настроение и усмивка и с 30 минути йога да възвърнат общия тонус  и кондиция. Заниманията включват комплекс от  специални упражнения за мениджъри. Упражненията са лесни и достъпни за всеки, приятни за изпълнение, информират още от туристическото дружество. Целта е да се повиши концентрацията и мотивацията, изпълнението на задачите в работата и извън нея да стават с лекота.
Йогата променя изцяло философията на живота и здравето-хранителния  и двигателния режим. Именно заради това е избрана за начало на работния ден в най-голямата туристическа компания у нас, информират оттам.


 


Сходни връзки

ЙОГА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди