изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:33 EEST
ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В СБОРНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИ-ИЛЮСТРАТОРИ    
НовиниСборна изложба на художници-илюстратори от Варна, Добрич и Велико Търново се откри във Варна. Събитието е продуцирано от Радио Варна и е посветено на Седмицата на детската книга и изкуствата за деца.


Под наслов “Да нарисуваш приказка” в голямата зала на Арт салона са подредени оригинални илюстрации на книги за деца, дело на деветима професионални художници, а в малката зала, съвместно с Дружеството приятелство с Чехия и Словакия и с най-младото варненско Народно читалище “Бохемия”, са представени детски творби, отличени в тазгодишния конкурс за илюстрация по чешка и словашка приказка.
Художниците, чиито творби са представени в изложбата, са Мария Чакърова, Велина Христова, Николина Христова,Теменуга Станчева, Николай Бебенов, Катерина Милушева, Стамен Касабов, Димо Миланов, Пламен Монев, Владимир Димитров. Художниците, които Галерия ДАРЗАЛАС представя в тази изложба са Николина Христова от Варна , Велина Христова и Николай Бебенов от Добрич.
Изложбата е посветена на Седмицата на детската книга и изкуствата за деца и на 23 април – Международния ден на книгата и авторското право.
На откриването на изложбата са присъствали и първокласници от училище „Г. С. Раковски” във Варна. Те са разговаряли с Николай Бебенов и са проявили интерес към неговите илюстрации на български народни приказки, сподели авторът пред НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В СБОРНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИ-ИЛЮСТРАТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди