изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:03 EEST
БАЛЧИК С ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ СПРЕНИЯ СВОДОБЕН ДОСТЪП ДО БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
ОбществоОбщинският съвет на Балчик прие декларация до президента, премиера, министъра на културата и ректора на СУ "Св. Климент Охридски", с която се настоява за свободен достъп до ботаническата градина за жителите на Балчик.


Съветниците се обединиха единодушно около предложената от кмета Николай Ангелов декларация, в която се настоява за незабавно допускане на гражданите на Балчик до парковия комплекс. В случай, че това не стане до 10 май 2012г., ще бъдат предприети всички разрешени от закона протестни действия.
Ето и текстът на декларацията:
Уважаеми господа,
Ръководството на СУ „Св.Климент Охридски” без никакво предупреждение наруши една традиция и прекъсна свободния достъп на жителите на Балчик до Ботаническата градина.
Това право нашите съграждани са имали откакто тук съществува парков комплекс, независимо кой е бил негов стопанин,  включително по времето на румънската кралица Мария.
Припомняме, че този прекрасен парк е изграден с ангарийния труд, потта и кръвта на жителите на Балчик и те винаги са имали възможността да го използват като място за отдих.
Дълго време ръководството на община Балчик е свидетел на боричканията между Софийския университет и Министерството на културата за това кой да управлява и да печели от публичната държавна собственост АПК „Двореца”. Дори във времето, когато администрациите на двете институции събираха входни такси на две каси, балчиклии имаха безпрепятствен достъп.
Едноличният акт на ръководството на СУ за премахване на свободния вход преля чашата на нашето търпение и ние декларираме, че няма да търпим повече това нахалство, няма да позволим някой да печели на гърба на жителите на общината.
Така, както Софийският университет затвори своите врати, само и само да поеме управлението на Ботаническата градина, ние ще затворим „вратите” на нашия град и няма да позволим на служителите на университета и на техните гости да посещават Ботаническата градина.
С настоящата декларация настояваме да се застъпите за правото на нашите съграждани да продължат да влизат свободно в парковия комплекс. Ако това наше искане не бъде факт до 10 май 2012г., ние ще предприемем всички разрешени от закона протестни действия. НДТ
 


Сходни връзки

БАЛЧИК С ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ СПРЕНИЯ СВОДОБЕН ДОСТЪП ДО БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди