изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:27 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”    
НовиниПокани до 22 институции и организации с призив да се включат в националната кампания „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе на 12 май, е изпратила общината в Добрич.


Планира се кампанията да започне в 10.00 часа.  И тази година усилията ще бъдат насочени към почистване на входно-изходните артерии и прилежащите околовръстни пространства към жилищните квартали. Очакванията са освен поканените институции на посочените места да се включат и всички доброволци, които са заявили участие на сайта на кампанията. От кметството информират, че ръкавици и чували могат предварително да бъдат получени от общината в стаи 419 и 420.
Материалите ще бъдат раздавани и в деня на почистването на място, в сборните пунктове.
От „ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ”, които са сред основните партньори на кампанията, ще осигурят жълти чували, в които да се събират пластмасови и метални опаковки. Тази година извозването на отпадъците ще се осъществи освен от „А.С.А. България” ЕООД, от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти” и от още три фирми, които са заявили желание да се включат безвъзмездно със собствен транспорт. Те са „Трансинс рециклираща компания” (които са партньор на общината в събирането на излезли от употреба автомобили, електронен скраб и батерии), фирма „Булкредо”, която се занимава с рециклиране на вторични суровини и има площадка на територията на града и фирма „Газко”. Всички отпадъци, извозени по време на кампанията са освободени от отчисления, дължими по реда на Закона за управление на отпадъците, информират още от кметството. Гражданите, които почистват в този ден междублоковите си пространства и сами извозят отпадъците си до депото, няма да дължат такса за депониране.
Определени са 14 участъка за почистване на града на 12 май. Те са от бензиностанцията на Петрол по ул. „Хр. Ботев” по околовръстния път до моста на дере Сердика; околовръстен път на кв. Балик от ул. „Хр. Ботев” до ул. „Орфей”; Околовръстен път на кв. Балик от ул. „Орфей” до газстанция „Атанасов груп”; паметник „Хан Аспарух”; паметник „Цимерман”; градски парк „Св. Георги” – района около стадиона; паметник „Добротица”; градски парк „Св. Георги” – района около езерото; градски парк „Св. Георги” – пътя към с. Богдан; бивш зоопарк по бул. „25-ти септември”; района около КПП Кардам; района около КПП Варна и пътя в посока Кобаклъка; бул. „3-ти март” ПЗ „Запад” и района на 5-ти километър.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди