изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:12 EEST
ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ГРАЖДАНСКИ ПОЛЕТ НА ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК    
НовиниПървият международен граждански полет на летище Балчик ще бъде извършен на 3 май, съобщи за НДТ Красимир Костов – ръководител „Експлоатация” на „Летище Балчик” към „Летище – София”.


Той добави, че полетът е от Чехия. Самолетът пристига с шест пътника и двучленен екипаж.
Досега на летището са извършвани граждански полети, дори и преди то да бъде прехвърлено към Министерството на транспорта, а след това и към „Летище – София”. Това са били обаче преди всичко вътрешни полети с ограничен кръг въздухоплавателни средства с тегло до 5,7 тона по правилата за визуални полети.
Все още няма информация за целта на пътуването на пътниците от Чехия, пристигащи с полета на 3 май.
Предвижда се в най-скоро време, за да не се пропуска летният сезон, да се уреди със съответните договори летището в Балчик да продължи да се експлоатира като летищна площадка за въздухоплавателни средства от т. нар. Обща авиация  с ограничен кръг въздухоплавателни средства с тегло до 5,7 тона и до 19 пътника по правилата за визуални полети, каза К. Костов. И поясни, че тъй като летището в Балчик не е оборудвано с навигационни средства, то българското и международното въздухоплаване позволяват то да приема такива полети само денем и само при подходящи метеорологични условия. Най-вероятно, този начин на работа ще продължи няколко месеца или до края на лятото, докато не се намери сериозен инвеститор за летището в Балчик.
 


Сходни връзки

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ГРАЖДАНСКИ ПОЛЕТ НА ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди