изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:39 EEST
Николай Русинов е арестуван и обвинен за убийството на Яна Кръстева    
Ред и сигурност 35-годишният Николай Русинов е задържан и са му повдигнати обвинения за убийството на 28-годишната Яна Кръстева през юли м.г. в Борисовата градина в София. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".


Тялото на 28-годишната студентка беше намерено в Борисовата градина на 10 юли м.г. Аутопсията показа, че жената е била удушена. Двамата мъже, които са били с Яна в последните й часове са Николай Русинов - Чеци и Пламен Трифонов. И двамата бяха задържани, но срещу Русинов не бяха повдигнати обвинения и той бе освободен, въпреки че първоначално се укриваше. Тогава 35-годишният преводач твърдеше, че като си тръгнал от Борисовата градина, Яна била жива и спяла.
 
След 4 месеца в килия съдът освободи и 34-годишния Пламен Трифонов, тъй като доказателствата срещу него са косвени. На местопрестъплението обаче бяха открити косми, които бяха изпратени за специална ДНК експертиза в Австрия.
 
„Днес в късния следобед на базата на резултати от експертизата, която пристигна от Австрия по убийството на Яна Кръстева – прокуратурата разпореди и е повдигнато обвинение на Николай Русинов, който тогава беше установен, че е бил с нея”, каза старши комисар Йорданов.

Русинов е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. Очаква се в един от четирите почивни дни прокуратурата да поиска постоянен арест, предаде БТА.

„Резултатите, които се изчакаха толкова време, са от една от водещите лаборатории в света – едната е в Австрия, другата е в Лондон. В случая австрийската лаборатория даде това заключение, което даде повод на градска прокуратура за повдигане на обвинение и задържане за 72 часа”, допълни Йорданов.
 
По-късно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че според заключението в експертизата част от намерените биологични находки са от Николай Русинов, а друга част са от неустановени лица. Няма биологични следи, оставени от Пламен Трифонов.
 
Заключението на ДНК изследването, преведено на български език, е било получено в Софийската градска прокуратура на 26 април. С постановление от същата дата прокуратурата е прекратила обвинението срещу Пламен Трифонов.
 В качеството си на обвиняем Николай Русинов не е дал обяснения, допълват от обвинението.
 
В началото на януари т.г. бащата на убитото момиче Явор Кръстев заяви, че се доверява на полицията и смята, че се прави необходимото, за да бъде намерен извършителят. "„Искаме да бъде намерен истинският убиец на Яна, а с какво име е той... Нас името не ни касае”, каза тогава бащата. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Николай Русинов е арестуван и обвинен за убийството на Яна Кръстева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди