изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:54 EEST
Бивш либийски министър намерен мъртъв в Дунава    
По света

Тялото на Шукри Ганем, бивш либийски министър на петрола и приближен на сваления и убит диктатор Муамар Кадафи, бе намерено вчера в река Дунав във Виена.



Това съобщи Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на австрийската полиция. Тялото на 69-годишния Ганем бе открито в реката от минувач вчера в 8.40 ч. местно време, гласи съобщение на полицията.
Говорител на виенската полиция съобщи, че по тялото не са открити никакви следи от насилие.

"Няма да има следи от насилие, ако някой го е бутнал. Но също е възможно да му е станало зле и да е паднал във водата", добави говорителят, цитиран от Асошиейтед прес. Ганем бил облечен нормално при откриването му в реката, но у него не са намерени документи за самоличност, освен картичка с името на компанията, за която работел. Предстои да бъде извършена аутопсия, за да се изяснят причините за смъртта на Ганем.

Експертът по исляма Амер ал Баяти обаче заявил пред австрийската агенция АПА, че според близки на Ганем, той получил инфаркт и бил намерен мъртъв в апартамента му.

Някогашният приближен на Кадафи и шеф на либийската държавна петролна компания скъсва с диктатора през май 2011 г. и отива да живее във Виена - град, който познава добре, тъй като често го е посещавал за срещите на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Жилището му е близо до сградата на ООН във Виена, на брега на Дунав, недалеч от мястото, където било открито тялото му. Според АПА двете му дъщери имат австрийско гражданство. Полицията съобщи, че Ганем имал и офис във Виена.

Шукри Ганем бе министър-председател и министър на петрола на Либия от 2003 до 2006 г. и председател на либийската държавна петролна компания от 2006 до 2011 г., посочва АФП. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Бивш либийски министър намерен мъртъв в Дунава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди