изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:16 EET
Ясни са първите шампиони в „Албена къп - кидс тенис”    
Спорт

Международните турнири по тенис в Албена за деца до 8 и 10 години навлизат в заключителната си фаза. Над 100 деца от България, Русия и Румъния се включиха в първото издание „Албена къп – кидс тенис”, което е част от националната програма на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”.



До финала при момичетата до 8 години стигнаха Радосвета Илиева от ТК Изида (Добрич) и Катерина Димитрова от Локомотив (Пловдив). Бронзови медалистки са Дария Великова от Велто (Варна) и Савин Ралука от ТК Галакси (Румъния).

Шампионка в допълнителния турнир „Аз обичам спорта” в тази възрастова група е Поля Николова от Академик (София), която на финала победи с 13-11 т. Ема Милкова от ПСК Плевен. Бронзови отличия спечелиха Михаела Йорданова от ТК Изида (Добрич) и Радена Гасерова.

При момчетата до 8 години Юри Дойчев от ТК Изида (Добрич) ще спори на финала с Дарио Александру Чиобитару от румънския Динамо (Букурещ). Бронзови медали завоюваха Филип Петров от Черно море Елит (Варна) и Светлин Керемедчиев от Ямбол. В допълнителния турнир при най-малките първенец стана Мелик Шарафутдинов от Черноморец (Бургас) след победа с 10-7 точки над Георги Костов от ТК Велто. Трети станаха А. Ангелов от Черно море Елит, Сали Беркант от Констанца.

При 10-годишните квоти за финала се класира Антъни Генов от 15-40 София и Николай Неделчев от Разград. Трети завършиха Пьотр Нестoров от Русия и Марк Борисов от Розова долина (Казанлък).

Победител в утешителния турнир стана Динко Динев от Черноморец (Бургас). Вицешампион е Георги Попов от ТК Изида (Добрич), а бронзови медали спечелиха Веселин Киселков от Черноморец (Бургас) и Алекс Попеску от Констанца.

Лилия Димова от Велто и Беатрис Спасова от Темпо (Варна) ще застанат една срещу друга на корта в спор за златото при момичетата до 10 години. Бронзови медали ще получат Карина Георгиева от ТК Изида и Паола Панова от ТК Малееви.

Ралица Александрова от Банкя и Валерия Бесова от Черноморец (Бургас) са финалистки в допълнителния турнир “Аз обичам спорта” при 10-годишните момичета. На трето място завършват Александра Дралчева от ТК Изида и Мирела Шкумбова от Банкя. Всички срещи в международния турнир се провеждат с топки Баболат за съответната възраст.

Късно вчера домакините зарадваха децата с огромна двуетажна вкусна торта и парти, организирано от аниматорите на Фокс анимейшън. Всички участници получиха фланелки и сладоледи на Изида, както и талони с 10% отстъпка при покупки от сайта TennisMall.bg. Утре тенисистите ще получат фланелки от спортното министерство, а най-добрите ще бъдат наградени с красиви купи, медали, награди от Wilson и Mtel.

Официалното награждаване е насрочено за 1 май около 14 часа в тенис парк „Калиопа”. На церемонията ще присъстват Свилен Нейков – министъра на физическото възпитание и спорта, областният управител Желязко Желязков, кметът на община Балчик Николай Ангелов, представители от ръководството на Албена АД и спонсорите на турнира. 

 

 

 


Сходни връзки

Ясни са първите шампиони в „Албена къп - кидс тенис” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди