изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:48 EEST
АЕЦ за Кадафи срещу бг медиците    
По светаАтомна електроцентрала щял да получи бившият либийски ръководител Муамар Кадафи срещу освобождаването на българските медицински сестри. Това е сделката, която през 2007 година е била сключена между Франция и Кадафи, пише френското издание "Лез енрок”, като обещава да разкрие всички подробности в печатния си вариант в сряда.


Статията се позовава на съществуващи поверителни документи. "Навремето Кадафи е знаел, че Саркози има нужда от подобна хуманитарна победа, за да блесне на международната сцена в годината на президентските избори във Франция", пише още изданието. И допълва, че Сакрози е получил и пари от Кадафи, за да подпомогне политическата си кариера. В замяна на това Франция му обещала да подпише и споразумение за ядрено оръжие за Либия.

"Документът е изфабрикуван, това е позор, фалшификация", коментира по повод публикацията Саркози. Той обвини левицата в компроматна разправа. "Ако Кадафи ми беше дал пари, щях да се опитвам да го сваля от власт", попита риторично френският президент.

Никола Саркози предизвика всеобщо изумление, когато през 2007 година покани в Париж Кадафи, който си позволи да разпъне бедуинската си палатка пред Елисейския дворец. Това стана след освобождаването на петте български медицински сестри от либийски затвор, станало възможно до голяма степен след личната намеса на френския президент, припомня Ройтерс. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

АЕЦ за Кадафи срещу бг медиците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди