изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:32 EEST
Сити свали Юнайтед от върха и докосва титлата    
Спорт

Манчестър Сити спечели с минималното 1:0 дербито с Манчестър Юнайтед от 36-ия кръг на Висшата лига.



Двубоят се проведе на "Етихад Стейдиъм", а след днешната победа "гражданите" направиха много сериозна крачка към титлата в Премиършип, тъй като с добавените три точки тимът на Роберто Манчини се изравни по точки с "червените дяволи", но има по-добра голова разлика и затова се намира на първото място в подреждането.

Единственото попадение в мача падна в продължението на първата част, когато топката бе центрирана в наказателното поле на Юнайтед, Венсан Компани се измъкна от Крис Смолинг и прати с глава кълбото в мрежата на съперника.

Българският нападател на Манчестър Юнайтед – Димитър Бербатов, бе на пейката на своя тим и остана там по време на целия двубой.

През първото полувреме головите възможности пред двете врати не бяха много на брой, но пък напрежението в мача определено бе голямо. Сити сякаш бе по-активният тим – "гражданите" владееха топката повече от "червените дяволи", но тимът на сър Алекс Фъргюсън бе стабилен в защита.

Още във 2-ата минута гостите можеха да отбележат след разбъркване в наказателното поле на Манчестър Сити, но "гражданите" съумяха да се справят със ситуацията и гол не падна.

В 19-ата минута Венсан Компани бе наказан с жълт картон, след като влезе грубо в краката на Уейн Рууни, а първото по-интересно положение пред вратата на Давид Де Хеа дойде в 25-ата минута, когато Серхио Агуеро стреля от воле, но не намери рамките на вратата.

”Гражданите” продължиха да атакуват и да търсят попадение, но Юнайтед се бранеше много добре. Така се стигна до продължението на първата част, когато домакините получиха правото да изпълнят корнер, топката бе центрирана в наказателното поле на гостуващия тим, а там капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани успя да прати с глава кълбото в мрежата на Давид Де Хеа. Малко след това дойде и до последният съдийски сигнал за първата част.

”Червените дяволи” започнаха силно второто полувреме и показаха, че имат намерение да търсят отбелязването на попадения. Въпреки че изглеждаше по-мотивиран в атака в началото на втората част, Юнайтед така и не успя да застраши с нещо по-опасно вратата на Джо Харт в първите десетина минути от второто полувреме.

Малко след като изтече час игра от началото на двубоя пък прострелно центриране на Яя Туре в наказателното поле на гостите, можеше да доведе до сериозни неприятности за Манчестър Юнайтед, но Де Хеа се намеси решаващо и предотврати опасността.

В 76-ата минута напрежението на "Етихад Стейдиъм" нарасна, след като Найджъл Де Йонг извърши грубо нарушение срещу Дани Уелбек. Дори двамата мениджъри – Роберто Манчини и сър Алекс Фъргюсън, влязоха в някакъв конфликт, като впоследствие всичко утихна и играта продължи.

Малко след като изтече 80-ата минута, представящият се отлично в срещата Яя Туре навлезе в половината на съперника и стреля от границата на наказателното поле с левия крак, а кълбото премина покрай дясната греда на вратата.

В 88-ата минута Гаел Клиши можеше да вкара втори гол за домакините, но Давид Де Хеа отрази изстрела на французина. В последната 90-та минута Самир Насри получи шанс да се разпише, но се забави, след като получи топката в наказателното поле и кълбото му бе отнето.

Юнайтед така и не създаде нищо по-опасно пред Джо Харт до края на мача и по този начин "гражданите" спечелиха срещата с 1:0. Така Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед вече имат еднакъв точков актив – по 83 точки, но "гражданите" са първи заради по-добрата си голова разлика.

До края на сезона тимът от "Етихад Стейдиъм" гостува на Нюкасъл и приема на свой терен Куинс Парк Рейнджърс. Манчестър Юнайтед пък домакинства на Суонси и се изправя срещу Съндърланд на "Стейдиъм ъф Лайт", информира Novsport. http://corner.dir.bg

 


Сходни връзки

Сити свали Юнайтед от върха и докосва титлата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди