изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:42 EET
Почина вдовицата на Мишо Бирата    
Общество

Ева Михова, вдовицата на покойния бизнесмен Михаил Михов-Бирата, е починала в реанимацията на ВМА. Ева Михова е починала тази сутрин в 5 часа. Причината за смъртта й е последен стадий на цироза.



Ева е починала във Военномедицинска академия в София след кръвоизлив в стомаха, като според нейни близки, тя чакала от близо 2 години за трансплантация на черен дроб.

Михова е приета по спешност в болницата на 30 април. От болницата уточниха, че цирозата предизвиква кръвоизливи в стомаха и в тежък стадий не се лекува.

Двамата с Мишо Бирата бяха шефове на баскетболния клуб "Черно море".

На 30 март 2011 г. в стая на хотел RIU в Правец беше намерен мъртъв Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата. Бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротична плака е причината за смъртта на Михаил Михов, съобщиха от прокуратурата след полученото заключение от аутопсията.

Ева Михова е основателка на  духовния център "Артеа", в който събира известни наши актьори, писатели, композитори и организира изложби, четения, концерти и пленери. Ева Михова се прочу с меценатството си над Любомир Левчев, Дора Бонева, Цветана Манева, Йосиф Сърчаджиев, Катя Паскалева.Тя е основоположник на варненския клуб "Сороптимист", членува в лайънс клуб "Черно море", сътрудничи си с "Инир Уийл", дамската организация на "Ротари клуб".

След меценатството другата й страст става бизнеса. Нейният бар "Синатра" във Варна бе място на джаза и на култа към музиката. Вторият бар "Синатра" - в София, стана известен, след като в него президентът Георги Първанов, приятел на Михови, покани Владимир Путин за подписване на договора за "Южен поток". http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Почина вдовицата на Мишо Бирата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди