изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:58 EEST
Спецакция ”Митница” удари рекета на ”Капитан Андреево”    
Ред и сигурност

Операция „Митница” се провежда на ГКПП "Капитан Андреево" от сряда вечерта, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Агенция "Фокус". Акцията е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на пътникопотока, преминаващ през граничния пункт - предимно спедиторски фирми, уточни министърът.



Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и отдел „Вътрешна сигурност” на МВР под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура.

„След 19.30 ч. пристъпихме към реализация на операцията за това, което знаехме, че системно се случва - в края на всяка смяна да се разпределя дивидентът или - рушветът, събран от преминаващите”, обясни министър Цветанов.
„Колегите влязоха на работните места, където се установи, че се разпределят събраните средства от смяната, от главен митнически инспектор и митнически специалист. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие”, уточни още министърът.

Прокуратурата ще прецени за кои от 32-мата има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения.

Работата по случая продължава. Преброяват се паричните средства, които са открити разпилени по масата и в помещението, където се е извършвало разпределението на парите. Открити са банкноти в различна валута - долари, евро, турски лири и левове.

„Операцията е част от системния подход в последните три години за противодействие на подобни порочни практики”, изтъкна още Цветан Цветанов.

Цветанов каза, че са създадени нужните условия, "за да преминават всички автомобили - и лекотоварни, и тежкотоварни и да не се допускат задръствания”.

Процесуално-следствените действия са продължили през цялата нощ, както и обиските и претърсвания на служители, на автомобили и домашни адреси.

По-рано в сряда за няколко часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” провериха 60 автобуса, преминаващи през ГКПП "Капитан Андреево", като на половината съставиха актове за различни нарушения, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Спецакция ”Митница” удари рекета на ”Капитан Андреево” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди