изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:38 EEST
МАРИЯ И ИВАН ОТНОВО СА ХИТОВИ В ДОБРИЧКО ИМЕНА    
ЛюбопитноВ неделя 68 едногодишни малчугани ще празнуват първия си имен ден



Имената Мария и Иван са били най-често използваните през миналата година за именуване на новородени деца в Добричка област, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. Цифрите сочат, че през 2011 г. са използвани 970 различни имена за родените 1862 деца в областта. 33 са децата с двойни имена. През миналата година са се родили повече представителите на силния пол в сравнение с дамите. Момчетата са 965. В областния град  Добрич са проплакали 71% от всички родени в родилните домове в областта. Близо една четвърт са проплакали през горещите месеци юли и август.
Най-много момичета – 16, са кръстени с името Мария. По 15 са девойките, кръстени Виктория, Габриела и Рая, а на трето място са имената Никол и Александра - по 13. Оказва се, че вече сред често срещаните имена в областта, са Дамла, Елиф, Мелек, Ванеса и Грациела. При момчетата, най-разпространеното име е Иван, с което са кръстени 27 малчугани. Следват Александровците – 25, Даниел, Георги и Николай - по 20. С имената Денис и Димитър са именувани съответно – 19 и 18 от момчетата. Често срещани са Берк, Мехмед, Васил, Виктор и Божидар.
Статистиците отчитат, че традиционни имена се заместват от нови, които много често са взаимствани от телевизионните сериали излъчвани през годината. Така вече има деца, кръстени Бихтер и Бехлюл, Ефе, Умут, Назлъ, Инджи и Берен. За сметка на това пък, с името на героинята на Йовков Албена, са кръстени само две момиченца. Най- краткото име, дадено на новородено, през 2011 г. е Ая. Най-често имената започват с буква „Д”.
Общо 68 деца, родени през миналата година, ще бъдат именици в неделя. Те носят имената Георги, Гергана, Галя, Галин, Галина, Ганка, Гинка и Галена.
 


Сходни връзки

МАРИЯ И ИВАН ОТНОВО СА ХИТОВИ В ДОБРИЧКО ИМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди