изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:23 EEST
ГЕРМАНЕЦ СПЕЧЕЛИ КОЛОЕЗДАЧНИЯ КРИТЕРИУМ ЗА КУПА „ИЗИДА” В ДОБРИЧ    
НовиниГерманецът Марсел Калц от тима на Руди Проджект спечели колоездачния критериум за купа „Изида”, който е част от програмата на международното състезание по колоездене Гран При на Добрич

Немецът оглави крайното класиране, след като събра 17 точки в днешния 60-километров критериум  из улиците на областния град. Надпреварата включваше 12 обиколки по 5 километра със спринт на всяка втора обиколка. Втори с 12 т. завърши Михаел Гросо от румънския национален отбор, а трети с актив от 9 т. се класира Али Раса от турския клуб Брисаспор. 
Шестицата допълниха Небойша Йованович (Раднички, Сърбия), Кристиян Грахман (Руди проджект, Германия) и унгарецът Кристиан Ловаши (Туснад, Румъния).  Най-добрите получиха своите парични награди от ръководството на Изида – братята Младен и Георги Матееви.   
Началото на  колокритериума даде заместник-министър Иван Ценов в присъствието на кмета на община Добрич Детелина Николова, Петър Бончев – председател на Българския колоездачен съюз, Николай Колев – заместник-председател на БКС и на Балканската федерация по колоездене, и Веселин Михайлов – генерален секретар на БКС. Главен съдия на състезанията е представителят на Международната колоездачна федерация Милан Дворшик (Словакия).
Състезанието, което се провежда в Добрич, е включено в календара на Международния колоездачен съюз и се провежда под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
Категорията на "Grand Prix Dobrich" е 1.2, затова носи повече точки за Световната купа в сравнение с Обиколката на България. В "Grand Prix Dobrich” участват 16 отбора, 4 от тях – български. В надпреварата се включиха тимове от Румъния, Гърция, Германия, Турция, Франция, Унгария, Сърбия и Босна и Херцеговина. По време на престижния колоездачен форум се провеждат два колокритериума по улиците на Добрич и две състезания извън града.
Припомняме Ви, че победителите от първия колокритериум (12 обиколки по добричките улици по 5 км със спринт във всяка втора) са трима състезатели от турския отбор Брисаспор. В общия старт с дължина 175 километра по маршрут Добрич - Балчик - Албена - Балчик - Каварна и обратно първо място зае Мартин Грашев от отбора на Несебър Шокблейз.
Утре, 6 май, от 13:00 часа, ще се проведе и последното състезание – близо 200 км общ старт по маршрут Добрич - Крушари - Оногур - Хитово - Карапелит - Рилци и обратно.
 


Сходни връзки

ГЕРМАНЕЦ СПЕЧЕЛИ КОЛОЕЗДАЧНИЯ КРИТЕРИУМ ЗА КУПА „ИЗИДА” В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди