изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:40 EEST
БЪЛГАРИН ТРИУМФИРА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС „ИЗИДА КЪП”    
СпортАдриан Андреев триумфира в международния турнир по тенис „Изида къп” в Добрич, който е календара на Tennis Europe /Европейската асоциация по тенис за юноши и девойки/.

На финала при момчетата до 12 г. българинът надделя с 6-3 гейма над Александър Витков от Молдова, след което съперникът му се отказа заради травма.
Така Андреев стана първият роден тенисист, които достига до престижната купа, след като при първото издание миналата година и двете титли в сингъла отпътуваха за Русия.
При момичетата до 12 г. т.г. шампионка стана Наталия Болтинская от Русия, която днес разгроми с 6-0 6-1 сънародничката си Альона Юрченко. Финалистите бяха поздравени и наградени от кмета на Добрич Детелина Николова и Иван Ценов – зам.-министър на физическото възпитание и спорта. 
„Поздравявам домакините от Изида и община Добрич за прекрасните условия. Лично аз съм горд, че Добрич и България са част от тази верига. Това е голяма част за нашата страна. Пожелавам успех на всички победители”, сподели по време на церемонията зам.-министър Ценов.
„Като кмет искам да Ви споделя, че се гордея, че Добрич има добре развита материално-техническа база за всички видове спорт. Днешният турнир доказва това. Ние ще продължим като община да подкрепяме нашият домакин в лицето на г-н Младен Матеев, който чрез публично-частното партньорство успя да утвърди Добрич като център за провеждане на много национални срещи и състезания на високо спортно майсторство. На всички състезатели и треньори пожелавам големи успехи и отново сте добре дошли на терените в Добрич”, заяви градоначалникът Детелина Николова. Достигналите до финала получиха от тенис клуб Изида уникални 2D плакети и медали.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИН ТРИУМФИРА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС „ИЗИДА КЪП” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди