изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:35 EET
Задържаха шестима обирджии по време на акция ”Опасните”    
Ред и сигурностПолицията осуети опит за въоръжен обир на заложна къща в София, в рамките на операция "Опасните". Задържани са шестима души, сред които има един служител на МВР, и един военнослужещ.


При специализирана полицейска операция „Опасните” е задържана престъпна група за въоръжени грабежи в София и страната. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

"Полицейска операция „Опасните” е за лица, които от октомври 2011 година до този момент са участвали във въоръжените грабежи на златарски ателиета и магазини на територията на София и страната. С оперативната работа, която беше свършена от Криминална полиция, СДВР, Областна дирекция на МВР – Перник и при разработения оперативен план, се взе решение да бъдат включени в задържането на групата и служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма”, каза министърът.

В хода на операцията са задържани шестима мъже и една жена. Сред задържаните има един служител на МВР и един военнослужещ. Издирва се още едно лице, което е успяло да се укрие при преследването на територията на кв. „Сухата река” и ж.к. „Дружба”.

Престъпната група е била задържана след извършен обир на заложна къща в кв. „Сухата река” в столицата, каза министър Цветанов. Според свидетелски показания на очевидци групата е влязла в заложната къща с два автомата и пистолет.

В момента продължават процесуално-следствените действия на изоставените автомобили от групата и всички последващите действия спрямо задържаните лица. В момента са обезпечени общо 15 адреса, на територията на София и Перник, като на тях цяла нощ ще се извършват действия по претърсвания и изземвания на доказателства, съотносими към престъпната група, добави Цветанов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Задържаха шестима обирджии по време на акция ”Опасните” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди