изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:18 EEST
ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ "ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ"    
ИсторияПроведено е заседание на областната комисия "Военни паметници" в изпълнение на нормативната уредба, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. То е било председателствано от зам.-областния управител Тодор Георгиев.

Комисията е обсъдила постъпили документи в администрацията на новооткрит паметник в община Добричка, който е бил пропуснат при окончателното приемане на Областния регистър. Става дума за паметната плоча на "Загиналите във войните от с. Самуилово 1912-1918 г. и 1941-1945 г.", допълват от пресслужбата на администрацията. След направеното съгласуване от страна на комисията, паметникът ще бъде включен в Областния регистър на военните паметници и регистърът ще бъде актуализиран. Комисията е разгледала и внесените документи от община Добричка на военни паметници, нуждаещи се от спешен ремонт. Общината подава за втори път тези документи, тъй като средства от Министерство на финансите, не са били отпуснати. Припомнено бе, че на предишното заседание комисията взе решение количествено-стойностните сметки да бъдат придружени от снимков материал, за да имат по-голяма тежест при вземане на решение за финансиране. Община Добричка е изпълнила това решение и областната комисия съгласува внесените документи за три паметника в община Добричка: в селата Смолница, Долина и Росеново. Документите ще бъдат изпратени в Министерство на отбраната за евентуално финансиране, съгласно Закона за военните паметници. Необходимата обща сума за ремонт е 2604.96 лв.
 


Сходни връзки

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ "ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди