изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:05 EEST
НАП ОТЧИТА 3 МЛРД. ЛВ. РЪСТ НА ОБОРОТИ    
ИкономикаРекордно увеличение на търговските обороти в страната отчитат от НАП след свързването на касовите апарати с приходната агенция. С близо 3 млрд. лв. се е увеличила декларираната данъчна основа на облагаемите с ДДС доставки за март в сравнение с февруари т.г., съобщават от пресцентъра на приходната агенция.

Според данните, посочени в ДДС-декларациите за март, които се декларираха до 17 април, общата данъчна основа на доставките е 15,2 млрд. лв., докато през февруари тя е била 12,3 млрд. лв. Тези положителни тенденции се допълват и от факта, че оборотите от март т.г. се изравняват с тези от март 2008 г., когато общата данъчна основа на облагаемите с ДДС доставки е била също 15,2 млрд. лв. От НАП смятат, че тези резултати се дължат най-вече на свързването на касовите апарати с НАП и последвалите контролно-ревизионни дейности. Срокът, в който всички търговци трябваше дистанционно да свържат касовите си апарати с приходната агенция, изтече в края на март. Последвалите проверки в цялата страна са показали, че почти няма нарушители на новите разпоредби, а свързването на касовите апарати с НАП има сериозен дисциплиниращ ефект при отчитането на обороти в страната, допълват от агенцията.
 


Сходни връзки

НАП ОТЧИТА 3 МЛРД. ЛВ. РЪСТ НА ОБОРОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди