изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:54 EEST
72 ЧАСА ПОД СТРАЖА ЗА ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА    
Ред и сигурностДвама добричлии - управителката на добричка фирма за почистване и неин служител са били задържани за 72 часа в СДВР за допуснати груби нарушения при боравене с токсични вещества. Това съобщава пресцентърът на МВР.

Причината за ареста на двамата е открито изхвърлено токсично вещество на 3 май в столичния квартал "Хаджи Димитър". Извършената от полицията проверка на 4 май е открила в двора на мелничен комплекс изхвърлен контейнер за смет, съдържащ прахообразно вещество - фосфин.
В хода на разследването е установено, че фирмата извършваща почистването на халетата и бункерите за съхранение на зърното, е допуснала груби нарушения. Не са били спазени условията след употреба на веществото, то да бъде съхранено, изнесено и унищожено, съгласно изискванията за боравене с него. Специализираните екипи са транспортирали контейнер с токсичното вещество до хранилище, обособено за целта. На двамата са повдигнати обвинения за допуснато замърсяване на почвата и въздуха.Действията по разследването продължават.
 


Сходни връзки

72 ЧАСА ПОД СТРАЖА ЗА ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди