изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:37 EEST
Хванаха кокаин за 100 млн. на пристанището в Русе    
Ред и сигурност67 кг кокаин са открили митничарите в тайник в комбайн на пристанище "Изток" в Русе, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града, цитиран от БТА. Това е най-голямото количество кокаин, задържано от българските митници през последните пет години.


Операцията по разкриването е станала тази нощ и продължава в момента.

Митничари и служители на ГДБОП са намерили наркотика в комбайн, превозван на специална платформа. Кокаинът, който е на стойност над 100 милиона лева, е бил укрит в оловен тайник в машината, която е транспортирана от Аржентина  за Холандия. Дрогата е била в 66 пакета, увити в оловно фолио.

Комбайнът е транспортиран от Аржентина за Антверпен (Белгия). Оттам е изпратен по море за Истанбул, откъдето е пристигнал на пристанище Варна. От Варна комбайнът е транспортиран за Русе, откъдето е трябвало да продължи през Дегендорф (Германия) за Ротердам (Холандия).

"От Варна до тук комбайнът е дошъл разглобен, без колелетата, на платформа. Оттук му сглобяват гумите и после го товарят на кораб по Дунава, за да го закарат към Германия и оттам за Ротердам", обясни окръжният прокурор Огнян Басарболиев, цитиран от БГНЕС. По думите му, въпреки че машината е транспортирана през няколко държави, едва в Русе е направена първата проверка.

Началникът на Митница-Русе Веселин Георгиев уточни, че тайникът е тежал около тон и половина, а на митничарите е отнело няколко часа, за да го разрежат.

„Виждате – колко му е дебела бронята - 3 см, по-дебела, отколкото на танк. След това е увит във фолио, само че през тези рентгени не минава. Така че нашите колеги от Холандия да знаят, че нашата граница се пази много по-добре от техните”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". Той допълни, че поздравява специално Ваньо Танов "с тази операция на днешния празник".

В Русе премиерът е придружаван от вицепремиера Симеон Дянков и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

В началото на април т.г. главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че през 2011 г. ГДБОП и митниците са заловили наркотици на обща стойност 190 млн. лв.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Хванаха кокаин за 100 млн. на пристанището в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди